F@tih Projesi start alıyor

MEB ve Ulaştırma Bakanlığı'nca yürütülecek olan “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH)” Projesi Pazartesi günü start alıyor.

Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordineli olarak yürütülecek “Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH)” Projesi Pazartesi günü start alıyor. Projeyle, 40 bin okulun derslikleri Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet Fonu'ndan sağlanan destekle akıllı sınıf haline getiriliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım FATİH projesi ile eğitime desteği artırarak sürdürdüklerini belirterek, başlatılan projenin Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümünde kilometre taşlarından biri olduğunu vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı yazılı açıklamada FATİH projesiyle, Türkiye'nin en büyük eğitim hamlelerinden birini başlattıklarını belirterek, “Son 8 yılda, okullarımızın tamamında, bilgisayar sınıfları oluşturmak, yazılım destek programları sağlamak suretiyle, bütün öğrencilerimizi bilgisayarla tanıştırdık; bilgisayar okuryazarı yaptık.

Eş zamanlı olarak bilgisayar okuryazarlığının tabana yayılması içinde, kütüphanelere, halk eğitim merkezlerine, mesleki eğitim merkezlerine, kışlalara, beldelere kamu internet erişim merkezleri kurduk. Vatandaşların kamu hizmetlerini elektronik ortamdan almalarını sağlayan e-devlet projelerini başlattık” ifadelerini kullandı. Yıldırım, 22 bin okula bilgisayar sınıfları, bin 500 okulla bilgisayar destekli fen laboratuarları, 18 bin 500 okulla yazarlık yazılımı programı, 12 bin okulla geniş bant internet erişim alt yapısı kurulduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım, kablolu ve kablosuz erişim imkanı bulunmayan 5 bin 200 köy okuluna uydu üzerinden internet erişim alt yapısını götürüldüğünü, 40 bin okulun internet kullanım ücretlerinin ödendiğini ve ödenmeye devam edildiğini belirtti.

Bugüne kadar toplumun her kesimine hitabe eden 3 bin adet kamu internet erişim merkezinin devreye alındığını kaydeden Yıldırım, “Bütün bu hizmetler için, Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet fonundan eğitim hizmetlerine 1 Milyar TL'ye yakın katkı sağladık. Bilişim sektörüne yaptığımız yatırım ve hizmetlerle, ülkemiz bilişim alt yapısında Avrupa'nın 5'inci ülkesi konumuna geldi. Ulaştırma Bakanlığı olarak bu altyapının eğitime uygulanmasına her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz” dedi. 40 bin okulu, 600 bin civarında dersliğin tamamının FATİH projesiyle bilgisayarlı eğitim sınıfı haline getirildiğini bildiren Yıldırım, sınıfların 3 yıl içerinde en son bilişim teknolojileriyle donatıldığını, proje doğası itibariyle 72 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini dile getirdi. Yıldırım, “Böylece bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırarak, her okulumuzu yüksek standartlı eğitim imkânına kavuşturuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini de gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordineli olarak yürütülecek projenin bakanlıklar arası protokol imzası, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Kasım günü Ankara'da atılacak.

Gerçekgündem.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri