Fransa’nın benzini bitiyor

Fransa'nın benzini bitiyor

Fransa'da petrol şirketi TOTAL çalışanlarının kapanma tehlikesi içindeki bir rafinerideki işçilerle dayanışma için başlattığı grevi ülke genelinde yakıt sıkıntısı riskini artırırken, Amerikalı ExxonMobil petrol şirketinin bir yakıt deposunda çalışanlar TOTAL ile dayanışma için dün greve gitti

ExxonMobil çalışanları, ülkenin kuzeydoğusundaki yakıt deposunda yaptıkları grev ile birlikte yakıt deposuna giden yolları ulaşımsa kapattı.
TOTAL çalışanlarının cuma günü başlattığı eylemin ülkede yakıt sıkıntısı riski ortaya çıkarması üzerine, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy devreye girdi. Sarkozy, dün Cumhurbaşkanlığı'nda görüştüğü TOTAL yöneticilerinden, ülkenin kuzeyindeki Dunkerque'de bulunan rafineriyi kapatmama yolunda verdiği sözleri tutmalarını istedi.
TOTAL'in, Dunkerque Limanı'ndaki rafineriyi kapatmayı planlaması üzerine sendika, altı rafineride grev kararı almıştı. Sendika, geçen yıl 7.8 milyar dolar net kâr sağlayan grubu, çalışanların haklarını yeteri kadar düşünmemekle suçluyor. TOTAL grubu, Dunkerque'de bulunan rafineriyi kapatma kararı alsa bile buradaki çalışanlara iş garantisi vereceğini açıklamıştı.
Avrupa'nın 3. büyük petrol şirketi TOTAL'in, bu rafinerinin, kapatılıp kapatılmaması yolundaki son kararını haziran ayında vermesi bekleniyor. Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı rafineride, eylül ayından bu yana talebin düşmesi gerekçe gösterilerek üretim yapılmıyor

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri