Fırtına Antalya'ya ulaştı

İzmir, Aydın ve Bodrum'da hayatı felç eden yağış ve fırtına şimdi de Antalya'da etkili oluyor. Ağaçlar devrilirken, tekneler suya sürüklendi. Saat 14.15 itibariyle 45 km'yi bulan fırtınanın hızının artması bekleniyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün gece başlayan ve şiddetini gittikçe artıran lodos ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle bir balıkçı teknesi ile yüzer iskeleler sahile sürüklendi. İzmir'de de yağış hayatı felç etti.

Bodrum'da sabaha karşı şiddetini artıran ve zaman zaman saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan lodos, Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet sahilinde teknelere ve iskelelere zarar verdi. Paşatarlası sahilinde 'Karamemet' adlı 8 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi sahile sürüklenerek karaya oturdu. Vatandaşların yardımıyla tekne halatlarla bağlandı. Yüzer iskeleler de sahile sürüklendi. Çevredeki restoran çalışanları ve belediye işçileri denizden çöpleri topladı. Dalgaların etkisiyle, Cumhuriyet Caddesi kum ve taşlarla doldu.

Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı'ndan yapılan uyarılarla, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları istendi. Bodrum Meteoroloji İstasyon Müdürü Türker Yıldız, lodosun ve yağışın akşam saatlerinde şiddetini azaltacağını belirterek, “Yurdun genelinde etkili olduğu gibi Bodrum'da da beklediğimiz bir yağıştı. Dün geceden bu yana metrekareye 25 kg yağış düştü. Rüzgarın saatteki hızı 75 km'ye ulaştı. Lodosun bu akşam etkisini azaltmasını bekliyoruz” dedi.

FIRTINA AĞAÇ DEVİRDİ

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde beklenen yağış ve fırtına öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Cumhuriyet Caddesi'nde bir kauçuk ağacı rüzgarın etkisiyle devrilirken, parklardaki andız ağaçları da köklerinden söküldü.

Fethiye'de dün geceden bu yana hafif şiddetli yağan yağmur ve rüzgar etkisini artırmaya başladı. Fethiye merkezinde Cumhuriyet Caddesi'nde 15 metre uzunluğundaki kauçuk ağacı fırtınanın etkisiyle ortadan kırılarak devrildi. Belediye işçileri olay yerine gelerek devrilen ağacı budayarak kamyonete yerleştirdi. Fırtınanın etkisiyle köklerinden sökülmüş andız ağaçları da belediye işçileri tarafından toplandı.

Fırtına nedeniyle denizde 3 balıkçı teknesinin battı ve karaya çekildi. Yağış ve fırtınanın akşam saatlerine kadar devam edeceği kaydedildi.

İZMİR YAĞMURA TESLİM

İzmir'de, dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün giderek etkisini arttıran sağanak yağış, yaşamı teslim aldı. Kentte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğü, aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İzmir'de dün saat 18.00 sıralarında lodosla başlayan sağanak yağış, gece ve bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle yaşam olumsuz etkilenirken, yollarda ve ara sokaklarda su birikintileri oluştu, Yağmur nedeniyle İZSU ve itfaiye ekipleri de herhangi bir su baskınına karşı gün boyunca alarma geçti. Şu ana kadar herhangi bir ev ve işyerinde su baskının oluşmadığı kaydedildi. Çok sayıda maddi ve yaralamalı kazanın da meydana geldiği İzmir'de, fırtına nedeniyle ağaçlar, trafik levhaları ve reklam panoları devrildi, dev dalgalar su yüzeyindeki pislikleri karaya attı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da, ıslanmamak için kendilerince önlemler aldı. Sabah saatlerinde de trafik kilitlendi. Sabah saatlerinde şidetli rüzgarla etkisini arttırın sağanak yürekleri ağızlara getirdi. Ancak şiddetli yağmur yaklaşık 15 dakika sürünce olumsuzluğa neden olmadı.

KUŞADASI YAĞMUR VE LODOSA TESLİM

Şiddetli lodos ve yağmur Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarısına rağmen rögarlar temizlenmeyince yollar göle döndü. Araç sürücüleri sıkıntılı anlar yaşadı. Limana yanaşan dört gemiyle gelen yaklaşık 6 bin turist, gemiden inmemeyi tercih etti.

Kuşadası'nda bugün saat 12.00 sıralarında aniden bastıran, yaklaşık on dakika süren şiddetli yağmur trafiği felç etti. Sahil kesimindeki Atatürk Bulvarı üzerinde dört ayrı bölgede, Teras Evler Kavşağı, Liman Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı'nın garaj yanındaki bölümünde biriken sular, meteoroljinin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen bildik görüntüler oluşturdu. Bu cadde ve bulvarlarda trafik akışı güçlükle sağlandı. Çarşı merkezinde de rögarlardan su fışkırması nedeniyle esnaf sıkıntı yaşadı. İşyerlerinin önünü kendi olanaklarıyla temizlemeye çalışan esnaf, isyan etti. Limana yanaşan dört gemiyle gelen yaklaşık 6 bin turist, gemiden inmemeyi tercih etti.

Meteoroloji yetkilileri, ortalama 50 kilometre hızla esen fırtına ve şiddetli yağmurun akşam saatlerine kadar devam edeceğini, açık denizdeki dalgaların yer yer 7 metre yüksekliğe ulaşacağını bildirdi.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri