First lady'ler müzik için buluştu

5 ülkenin first lady'leri, kültürel mirasın korunması ve müzik için Ankara'da buluştu

Türkiye, Azerbaycan, Slovenya, Letonya ve Makedonya'nın first lady'leri, kültürel mirasın korunması ve müzik için Ankara'da buluştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, çocuklara, farklılıkları zenginlik olarak görmek ve empati kurmak öğretilirse dünyanın herkes için çok daha yaşanabilir bir hale geleceğini belirterek, “Ancak bu şekilde bilgisizlik, önyargı ve dışlama sebebiyle yaşanan gerginlikler, şiddet olayları sona erecek ve hep o özlemini duyduğumuz dünya barışı sağlanacaktır'' dedi.

Hayrünnisa Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın eşi Mehriban Aliyeva, Letonya Cumhurbaşkanı'nın eşi Lilita Zatlere, Makedonya Cumhurbaşkanı'nın eşi Maja Ivanova ve Slovenya Cumhurbaşkanı'nın eşi Barbara Miklic Türk, Bilkent Üniversitesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Kültürel Miras ve Müzik Uluslararası Kongresi”nde bir araya geldi.

'ORTAK DİL MÜZİK'
Hayrünnisa Gül, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, müziğin, kültürleri ve ülkeleri buluşturan temel köprü olduğunu vurguladı. Gül, “Dünyadaki tek ortak dil müziktir. Sevinçte, hüzünde, coşkuda her türlü ruh halinin anlatılmasında müzik en az kelimeler kadar etkili bir ifade aracıdır. Kültürel mirasımız sadece hanlardan, saraylardan, anıtlardan, binalardan yani somut değerlerden ibaret değildir. Müzik gibi somut olmayan kültürel değerlerimizin de korunmaya ve geliştirilmeye ihtiyacı vardır'' ifadesini kullandı.
HT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri