Fırsatını Bulan Vergi Kaçırmış

Gelir İdaresi, Türkiye'de Avukattan Pirinç Üreticisine, Akaryakıt İstasyonu Sahibinden Eczacısına Kadar Bütün Kesimlerin, Fırsatını Bulduğunda Vergi Kaçırdığını Gözler Önüne Serdi.

Gelir İdaresi Başkanlığının vergi denetimleri, Türkiye'de avukattan pirinç üreticisine, akaryakıt istasyonu sahibinden eczacısına kadar bütün kesimlerin, fırsatını bulduğunda vergi kaçırdığını gözler önüne serdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı Faaliyet Raporundan derlediği verilere göre, geçen yıl ülke çapındaki genel denetimlerin yanı sıra, sektörel vergi incelemeleri de gerçekleştirildi.

Denetimler sırasında her kesimde ciddi tutarlarda gelir kaçağı ortaya çıkarıldı. Vergi kaçıranlara da vergi farkının yanı sıra, vergi ziyaı ve usulsüzlük cezaları uygulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, diğer uluslararası mahkemeler (uluslararası tahkim dahil) tarafından verilen kararlar ve terörle mücadele zararlarının karşılanması davalarını üstlenen 145 avukat için inceleme başlatıldı.

Devam eden bu incelemelerde şu ana kadar 8 milyon 46 bin 225,8 lira eksik gelir beyan ettiği ortaya çıkarıldı ve kendilerine 1 milyon 541 bin 949,2 lira vergi farkı çıkarıldı. Bu avukatlara 1 milyon 592 bin 124 lira vergi ziyaı, 280 bin 902 lira da usulsüzlük cezası kesildi.

Zirai destekleme primi incelemelerinde 131,7 milyon liralık destekleme primine bloke konuldu, 24,7 milyon liralık prim de yasaklandı

Denetimler sırasında 2007'de 12.458, 2008'de ise 11.064 kaçak işçi çalıştırıldığı da tespit edildi.

sondakika

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri