FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE 3 BİN KİŞİLİK YENİ CAMİİ YAPTIRILACAK…

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE 3 BİN KİŞİLİK YENİ CAMİİ YAPTIRILACAK…

Fırat İrfan ve Eğitim Derneği tarafından Elazığ’daki hayırsever işadamlarının yardımları ile birlikte Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsü’ne 3 bin kişilik yeni bir cami yaptırılacak.

         Fırat Üniversitesi Mühendislik Kampüsü’nde bulunan mevcut cami ise iş adamları tarafından restore edilerek daha da genişletilecek.

         Yapılacak olan cami için, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, dernek yöneticileri ve yardımsever işadamları bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

         Toplantıda, Fırat İrfan ve Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Tanyıldızı, yaptırılacak olan yeni cami inşaatı hakkında toplantıya katılanlara çeşitli bilgiler verdi. 

         Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Üniversite bünyesinde 30 Bin’e yakın öğrenci olduğunu ve cami konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, yeni yapılacak cami ile bu sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi.

         Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsü’nde yeni yaptırılacak olan caminin masraflarını ise hayırsever işadamı Orhan Elgin üstlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri