Filistin'den İsrail'e 'canlı eşek' bombası

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlar, İsrail ile sınırdaki güvenlik çitlerine bomba yüklü bir eşek aravasıyla saldırdı. İsrail'in cevabı Gazze'ye yönelik hava saldırısıyla oldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, eşek arabasıyla yapılan saldırı, Beyt Hanun'daki Erez sınır geçişinin yaklaşık 100 metre kadar yakınında, elektrikli çitlerin bulunduğu alanda düzenlendi.

Görgü tanıkları, büyük bir patlamanın meydana geldiğini belirtirken, bir grup militanın, eşeğin çektiği aracı uzaktan kumandayla patlattığını belirtti.

Geç saatlerde gelen saldırıda eşek ölürken, İsrail ve Filistin tarafında patlamada herhangi yaralanma meydana gelmedi.

Saldırıyı İsrail ordusu da doğruladı ve Filistinli militanların saldırı için bu kez üzerine bomba gizlenmiş bir eşek arabası kullandıklarını, eşekli aracın güvenlik çitlerine yaklaştığı sırada patlatıldığını bildirdi.

Filistinli militanlar geçen yılın Haziran ayında da sınıra içinde patlayıcı bulunan kamyonetler ve 5 atla saldırı düzenlemiş, bu saldırıda ölen bazı militanların üzerinde patlayıcı kemerler bulunmuştu.

Filistin tarafından dün ayrıca İsrail'e iki ayrı havan saldırısı düzenlendi. Her iki havanın Aşkelon'a doğru atıldığı, ancak sınırın Gazze tarafında patladığı da bildirildi.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE HAVA SALDIRISI

İsrail, roket ve havan topu saldırılarına hava saldırısı ile cevap verdi.

Hamas yetkilileri, İsrail'in gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında Gazze Şeridi'nin güneyindeki kullanılmayan havaalanının vurulduğunu, kendi kamplarının ise bölgenin kuzey kesiminde yer aldığını söyledi.

Saldırıda en az iki kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

İsrail ordu sözcülüğü ise, hava saldırılarının Gazze'den yapılan saldırılar nedeniyle gerçekleştirildiğini, savaş uçaklarının militanlar tarafından kullanılan tünelleri hedeflendiğini bildirdi.

İsrail, Gazze Şeridi'nden kendi tarafına düzenlenecek her saldırıdan Hamas'ı sorumlu tuttuğunu daha önce açıklamıştı.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri