Müezzinoğlu, Milliyet'i ziyaretinde şunları söyledi:
- "Emekliler için promosyonu bir noktaya getirdik. Başbakanımız bir basamak daha yukarı çıkararak emekliye kısıtlı da olsa daha iyi bir koşul oluşturur. Başbakanımız önümüzdeki günlerde bankalarla görüşerek, işi biraz daha zorlayacak. Bankalarla konuştuk. Emekli maaşları, para sizde (bankada) kaç gün kalıyor? 1
- (Taşeron işçilerin durumu) 3 - 4 ay içinde gündemimize kamu personel reformunu alabileceksek bunu da onun içine alacağız. Kamuda kaç çeşit çalışan olduğunu neredeyse Çalışma Bakanı olarak ben bile karıştırıyorum. Farklı statüler olur. Herkes 5 yılda bir kendini yenilediyse bir üst statüye geçer. Onun gereğini yapamıyorsa mevcut statüsünde devam eder.
- (KPSS) Güven sıfırlandı. Bütün sistemi A'dan Z'ye bütüncül olarak kurgulayabileceksek önümüzdeki 4-5 ayda, bunun üzerinde çalışacağız yoksa yine noktasal çözümlerle süreci yöneteceğiz. Bir çalışma yürütülüyor.
Çalışmada üniversiteden hocalar, özel sektör, belediyeler, iş dünyası, sendikalar var. Açık uçlu soru düşünülebilir. Bu sorular puan vericiye en büyük veriyi veriyor. Bizim çocuklarımıza yaptığımız en büyük kötülük oldu belki de bu test sistemi."
FETÖ'nün ana omurgası çöktü
- "Açığı alınanlarla toplam işlem yapılan kamu görevlisi sayısı 100 bini geçti. FETÖ anlamında kamuda büyük çoğunluğu bitti. Bana göre yüzde 80'i. Bundan sonra noktasal bazı şeyler mutlaka vardır. Yüzde 80'i bitti biz rahatız anlamında değil, ana omurgayı çökerttik. Bundan sonra gündemimiz bir taraftan işimizi iyi yapmak, diğer taraftan dikkatle özellikle stratejik noktalar... Bu da nedir; personel, otomasyon, kasadır. Bu üç yer. Kriptolar, artık kriptoluk yapamaz. Bununla mücadeledeki samimiyet ve duyarlılık önemli. Samimiyetimiz var ama duyarlılığımızı kaybedersek olmaz... Samimi mücadele olacak, uzun ömürlü olacak, duyarlılık kaybedilmeyecek. Bütün gündemimiz de bu olmayacak. Yeni personel alınmıyor diye de bir şey yok. Maliye Bakanımızla ikimiz ihtiyaçlara göre imzayı atıyoruz personel alınıyor.
Kamu personeli reformu...
- Kamu personeli reformu için çalışmalarımız devam edecek. Burada da benzer sıkıntımız var; merkeze güvencenin artırılması. Mesela ben 30 yıl olmuş uzman hekim olalı. Benim kıdemimi yıllardaki birikim getiriyorsa bu yanlış bir şey. 5 yılda bir bilimsel gelişmelerde var mı, işin teoriğiyle pratiğini geliştiriyor mu? 15 Temmuz'da karşılaştıklarımız, devlet memurluğundaki sistemi yeniden analiz etmemizi gerektiriyor. Alımlarda öyle tespitler var ki, memuriyetin imkanlarını PKK terör örgütüne yansıtıyor. Testi çözmüş, iki sorunun analizini yapamıyor. Kamudaki görevini meşruiyet dışı bir yapıya kullanıp kullanmayacağının mülakatla da test sistemiyle de analizi olmaz.
(Terör örgütü mensuplarının) Girememesi konusunda bu işin yüzde 100'ü yoktur. Benim yanımda hiç yanlış yapan olmayacak diye bir iddiam olamaz. Sistem zararlıyı atar. Devlet yaşayan bir organizma, analizini yapacak. Devlet memurluğunda güvence bu kadar sağlamsa durma analiz yap. Ben sağlık Bakanıyken 18 daire başkanını FETÖ dolayısıyla görevden aldım, 12'si 2 ay içinde geri geldi. Mahkemeden dönünce daha garanti oluyor durumu. Geri dönenleri terfiyen Başbakanlığa havuza topladık. Mahkeme kararıyla tekrar dönmemesi için. Bütün bakanlıkların havuza gönderdiği bir yapı var."
Milliyet