FETÖ'nün 'mahrem imamları' her kurum ve meslekten

FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik iddianamede, örgütün "mahrem imamlarını" sadece öğretmenlerden seçmediği, her kurumdan ve meslekten eleman seçtiği belirlendi. Örgütün, itfaiye eri, hizmetli ve şoförü de mahrem imam yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasında yer aldığı tespit edilen 731 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede ilginç detaylar bulunuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarla, 'imamların daha çok öğretmenlerden seçildiği' tespitinin aksine örgütün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan şüpheli imamların her kuruma dağıldığı ve farklı meslek gruplarından seçildiği ortaya çıktı.

MÜFETTİŞ DE VAR

İmamlar arasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çalışan Gençlik ve Spor Uzmanı da bulunuyor, İçişleri Bakanlığı'nda çalışan içişleri uzman yardımcısı da, Maliye Bakanlığı'nda çalışan vergi müfettişi de... Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden mühendis, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan bilişim uzmanı, TBMM Genel Sekreterliği'nden programcı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı'ndan fizyoterapist ve daire başkanı da imamlar arasında yer alıyor.

ATAŞE LİSTEDE

Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden mühendis, BDDK'dan bankacılık baş uzmanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan şube müdürü, Dışişleri Bakanlığı'ndan başkatip ve ataşe, ÖSYM'den uzman yardımcısı, TİKA'dan uzman yardımcısı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan kimyager ile farklı üniversitelerde görevli yardımcı doçent, doçent, öğretim görevli ve araştırma görevlisinin FETÖ'nün emniyetteki üyelerinden sorumlu imam olarak atandığı tespit edildi.

İTFAİYE ERLERİ İMAM OLMUŞ

Örgütün, zabıt katibi, müezzin, itfaiye eri, hizmetli ve şoförü de mahrem yapılanmaya dahil ettiği belirlendi. İtfaiye erlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalıştığı tespit edildi. İtfaiye erlerinden C. B.'nin kod adının 'Cüneyt' olduğu kaydedildi. Elde edilen dijital materyallere göre itfaiye erinin 'C' (öğretmeni ifade eder) vasfında tanımlandığı ifade edildi.

YARGITAY'DA HİZMETLİ ÇIKTI

Diğer itfaiye eri 'Gökhan' kod adlı A. Ç.'nin de 'B' (Müdür yardımcısı ve zümre başkanını ifade eder) vasfında tanımlandığı belirtildi. Mahrem yapılanmada yer alan hizmetlilerden birisinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'nda çalıştığı anlaşıldı. 'Kamil' kod adını kullanan K. M.'nin 'C' vasfında tanımlandığı belirlendi. Diğer hizmetli U. B.'nin de Yargıtay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nde çalıştığı kaydedildi. 'Ömer' kod adını kullanan B.'nin 'BB' (Okul biriminde görevli müdür yardımcısını ifade eder) vasfında tanımlandığı tespit edildi. Öte yandan, Ankara Müftülüğü bünyesinde müezzin olarak görev yapan M. A. G., Danıştay'da zabit katibi olarak çalışan M. S. ile Dışişleri Bakanlığı'nda şoför olarak çalışan P. A.'nın da mahrem yapılanmada yer aldığı ortaya çıktı. 

Osman Özgan - YeniŞafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri