Fenerbahçe takipte

Gökhan Ünal'ın golüyle skor avantajını yakalayan Fenerbahçe, Lugano ile işi sağlama aldı, Bursa'nın peşini bırakmadı


Fenerbahçe seyircisi ile birlikte aklımızın yarısı Fenerbahçe-Kayserispor maçında, bakışlarımızın yarısı önümüzdeki küçük monitörde; stadın büyük ekranlı skorboartlarından zaman zaman voleybol maçının görüntüleri veriliyor.
Cannes'da voleybolcular kötü başlasa da maça, bu durum Saracoğlu'ndaki erkek futbolculara tam tersi yansıyor sanki. Sinerji yanılsaması gibi bir şey. Fenerbahçe, lider Bursa'nın ensesine yapışmanın olmazsa olmaz kuralının bu maçı kazanmaktan geçtiğini biliyor.
Geçen haftaki Galatasaray galibiyeti, hem maça ilgiyi, hem oyuncuya özgüveni öyle getirmiş ki, takım sahaya çıktığında bu belli oluyor. Gün, zaten özelliği nedeniyle camiayı bu mabedin kalbinden çıkan yüksek ritmli atışlarla ateşlemiş.
Tam saha baskılı bir savunma anlayışı ve bir rakibine en az iki kişi ile basan Fenerbahçe, maç boyu inisiyatifi Kayseri'ye bırakmıyor.
Son haftalarda rakiplerine pozisyon vermeyerek, gol yemeyen Fenerbahçe, bu garantici anlayışla maçı domine edip, güzel iki golle kendini sağlama alıyor.
Gol krallığı yarışında başta giden Makukula'nın, Lugano ile kilitlenen ayakları, yedekte oturan Cangele'nin geç oyuna girişi, Kayserispor'un skoru zorlamasını engellerken, Fenerbahçe çoktandır özlediği gerilimsiz bir galibiyet ile sahadan ayrılıyor.
Maçın sonlarına doğru stada, tribünlere, bu net skora rağmen bir hüzün çöküyor. Sessizlik; Cannes'dan gelen haber, neredeyse eşzamanlı başlayan voleybol maçının kaybı, bu galibiyetin sevincini fazlası ile örseliyor.
2'de Alex serbet atışı savunmanın arkasındaki Özer'e aşırttı, Özer ortaladı, Güiza yattı, ama topa iyi dokunamadı, boştaki topa geriden gelen Mehmet Topuz, ceza alanı içinde müdahale etmek isterken kendini Toledo'nun hamlesi ile yerde buldu. Hakem “Devam” dedi.
4'te Emre, 6'da Alex verkaçlar sonucu kaleyi karşıdan gören pozisyonlardan şut attılar, ikisini de Souleymanou kurtardı.
33'te gol geldi. Mehmet Topuz orta alanda sahip olduğu topu, ileri kat eden Alex'e o da savunmanın arkasına sarkan Gökhan Ünal'a aktardı. Sol çapraza doğru açılan Gökhan Ünal, kaleyi boşaltan Souleymanou'nun yanından topu filelere yolladı: 1-0
47'de Alex'in kullandığı korner atışından gelen topa en geriden yükselen Lugano, kafa ile çok estetik bir gol atıp, Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçirdi.

Thuram da Alex'e hayran kaldı
Juventus ve Barcelona gibi dev takımların formasını giyen ve Fransa Milli Takımı'nda büyük başarılara imza atan eski ünlü oyuncu Lillian Thuram da maçı izleyenler arasındaydı. Thuram tatil için Türkiye'de bulunduğunu ve şampiyonluğa oynayan bir Türk takımını izlemek istediğini kaydetti ve “Fenerbahçe'de çok yetenekli oyuncular vardı. Takımın geneli iyi oyunculardan kuruluydu. Ama en çok Alex'i beğendim“ diye konuştu. Alex'e geçtiğimiz haftadaki derbide de Marco Van Basten hayran kalmıştı.

26 yıl sonra
Ligde son beş maçtır kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, en son 1983-84 sezonunda üst üste beş karşılaşmada gol yememişti. 1983-84 sezonunun 19.haftası ile 23.haftalarında (Bursaspor 1-0, Zonguldakspor 3-0, Orduspor 2-0, Antalyaspor 0-0, Sarıyer 1-0) kalesini kapayan sarı-lacivertli ekip, 24.haftada 2-2 biten Sakaryaspor maçında gol orucunu bozmuştu.


MAÇIN?RÖNTGENİ

LUGANO
Fenerbahçe savunmasının inatçı adamı Lugano, ligin en fazla gol atan oyuncusu Makukula'yı iptal ettiği gibi maçın en güzel golünün da sahibi oluyordu. Uruguaylı, inatçı oyunu, hırslı mücadele anlayışı ile sahanın en fazla çalışan ve kendine en fazla güvenen oyuncusu durumu ile göze battı.

Pas: 28
İsabetli pas: 21
Top çalma: 19
Top kaybetme: 7
Yapılan faul: 7
Topla buluşma: 36

33. DAKİKA
Kayserispor'da oynamış iki oyuncunun büyük payının olduğu 33. dakikadaki gol, Mehmet Topuz ile başlayıp Gökhan Ünal ile bittiğinde, Fenerbahçe adına sahada net bir durum gözükmüştü. Bu anahtar gol, maçın sonraki bölümüne damga vuracak, Fenerbahçe bu özgüvenle oynayıp, ikinci golü de bulacaktı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri