Fen ve Anadolu Liselerinde Binlerce Kontenjan Boş!

"SBS kayıt maratonu sona erdi.Binlerce kontenjan boş kaldı. Hem de en iyi okullarda. Hem de kapıda yüz binlerce öğrenci beklerken.Hem de o okullara girenlerden çok daha fazla puanı olanlar varken. "

MEB umarız bu hatasını en kısa zamanda telafi eder ve bu boş kontenjanları doldurur.

İşte bazı okullardaki boş kontenjanlardan bazıları:

 

Cağaloğlu Anadolu Lisesi 27

İstanbul Lisesi 4

Galatasaray Lisesi Doldu

Nişantaşı Anadolu Lisesi 40

Ankara Atatürk Lisesi 2

Haydarpaşa Lisesi 24

Beyoğlu Anadolu Lisesi 11

Kabataş Erkek Lisesi (İng.) 22

Kabataş Erkek Lisesi (Alm.) 12

Bahçelievler Anadolu Lisesi 2

Beşiktaş Anadolu Lisesi 47

Şehremini Anadolu Lisesi 14

İzmir Atatürk Lisesi 1

Bornova Suphi Koyuncuoğlu A.L. 19

Bornova Anadolu Lisesi (İng.) 10

Bornova Anadolu Lisesi (Frans.) 6

Bornova Anadolu Lisesi (Alm.) 12

Yunus Emre Anadolu Lisesi (Alm.) 9

Yunus Emre Anadolu Lisesi (İng.) 2

Cihat Kora Anadolu Lisesi 15

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi 12

 

***

Velilerin isyanı

Sayın Abbas Güçlü,

 

Dünkü yazınızda da belirttiğiniz gibi, MEB boş kalan kontenjanların ne olacağına dair bir açıklama yapmadan bu akşam saat 19.00 itibariyle yedek yerleştirme linkini kapattı. Saat 18.00’de kızımın tercih listesinde olduğu için görebildiğimiz okulların boş kontenjanlarını not aldım ve size aşağıda gönderiyorum. Bu okullar, Türkiye genelinde en üst sıradaki 6 Anadolu Lisesi. Pek çok öğrenci bu okullara girebilmek için ciddi emek harcadı, çocukluklarının en güzel üç senesini yaşayamadılar. Ama bu okullarda ne yazık ki hayret verici sayıda boş kontenjan var.

 

İstanbul Lisesi: 4

Kabataş Erkek Lisesi (İngilizce): 22

Kabataş Erkek Lisesi (Almanca): 12 (Okulun %20’si boş)

Kadıköy Anadolu Lisesi: 32

Hüseyin Avni Sözen: 21

Burak Bora: 36

 

Bu durum yedek yerleştirme sisteminin yavaş işleyişinden ve süresinin kısa olmasından kaynaklandı. Açıklandığı günden sonra 3 gün kayıt hakkı verilen yedek adaylardan kayıt olmayacaklar, bu durumu dilekçe ile bildirmediğinden 4 gün boyunca yerlerini işgal ettiler. Tabii bildirenler de oldu. Sonuçta ikinci 4 günlük beklemenin sonunda da 12 Eylül akşamı sistem kapandı. Geçen sene bu süre 3 hafta idi. Bu kısa süreden dolayı, geçen sene 124. yedeğin yerleştiği İstanbul Lisesi’ne bu sene 88. yedek olan kızım yerleşemedi. Bunun böyle olacağı geçen hafta Çarşamba günü neredeyse belli oldu. Ancak MEB hiçbir önlem almadı. Asıl kayıtlarının bu kadar geç başlaması ve ardından yedek yerleştirme sisteminin bu kadar arızalı işlemesi, ister beceriksizlik olsun, ister kötü niyet olsun, hazmedilebilecek gibi değil.

 

Bunun yanı sıra bir de çift kayıtlar söz konusu oldu. Hem özel okula hem de Anadolu Liseleri’ne kayıt yaptıran velilerin büyük bir kısmı, ne yazık ki yedek yerleştirme döneminde gerekli hassasiyeti göstermeyip, kararlarını verip kayıtlarını birinden aldırmadılar. Bu öğrenciler hem özel okullarda, hem de Anadolu Liseleri’nde yer işgal ettiler. Eğer özel okulda kalma kararı aldılarsa, şimdiden sonra Anadolu Liseleri’nden kayıtlarını sildirmek zorunda kalacakları için, söz konusu boş kontenjanlar daha da artacak. Buna bir örnek İstanbul Lisesi’nde oldu. Yedek sistemin döngüsü kapandıktan sonra, 13 ve 14 Eylül günlerinde 4 öğrenci İstanbul Lisesi’nden kaydını aldı. Ama tabii 63 olan yedek sırası yükselmedi. 64, 65, 66 ve 67. sıradaki yedek öğrencilerin psikolojilerini çok iyi tahmin ediyorum. Sonradan kayıt alıp kontenjan açan bu öğrencilere haklarını herhalde helal etmeyeceklerdir. Biz de etmiyoruz. Sesimizi duyurmanız dileğiyle saygılar sunarım.

 

BU KONUDAKİ BİLGİLERİ LÜTFEN BİZİMLE PAYLAŞIN.

HANGİ OKULDA KAÇ BOŞ KONTENJAN GÖRÜNÜYOR BİZE BİLDİRİN Kİ, KAMUOYU İLE PAYLAŞALIM

OLAYIN VAHAMETİ DAHA DA ORTAYA ÇIKSIN !!!

***

*****

Merhabalar,

OGES'ten son anda aldığım sonuçlara göre, kardeşimin yedek listelerinde olduğu İstanbul Anadolu Lisesinde 37 boş kontenjan bulunmaktadır. Aynı şekilde E.C.A Elginkan Anadolu Lisesinde de 25 boş kontenjan bulunmaktadır. Bu boş kontenjanlara rağmen M.E.B'in duyarsızlığı sebebiyle bu okullara kayıt yapamamaktayız.

 

Bu bilgileri size bildirmeyi borç bilirim.

 

İyi Çalışmalar

***

 

BU AKŞAM SAAT 17.30 DA , SİSTEMDEN ALDIĞIM BOŞ KONTENJANLARIN DURUMU :

 

ATATÜRK FEN LİSESİ : 9

KABATAŞ ALMANCA : 12

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ : 32

HÜSEYİN AVNİ SÖZEN : 21

BURAK BORA : 36

KÖY HİZMETLERİ : 27

MALTEPE ANADOLU :41

 

SAYGILARIMLA

egitimajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri