FC Sion: 0 - Fenerbahçe: 2

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre'nin FC Sion takımı karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında 85. dakikada Kazım Kazım'ın attığı gol ile Fenerbahçe karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Stat: Cenevre

Hakemler: Daniel Stalhammer, Magnus Sjöblom, Joakim Flink (İsveç)

FC Sion: Vanins, Vanczak, Chihab, Alioui, Paito, Marin, Serey Die, Fermino, Dominguez, Obradovic, Mpenza

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Deniz (Dk. 28 Önder), Roberto Carlos, Kazım, Emre, Cristian, Dos Santos, Deivid, Güiza

Gol: Dk. 45 Dos Santos (Fenerbahçe)

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre'nin FC Sion takımı karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Cenevre'den rövanş için avantajlı bir skorla dönmek isteyen Fenerbahçe, FC Sion karşısında maça temkinli başladı. İlk yarıda rakibine önemli bir gol pozisyonu vermeyen sarı-lacivertliler, zaman zaman rakip kalede gol aradı. İlk yarının sonuna doğru ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, Dos Santos'un 45. dakikada attığı golle, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Kendi evinde oynadığı ilk maçta galibiyet almak isteyen FC Sion ise ilk yarıda Fenerbahçe karşısında fazla etkili olamadı. Rakip kalede önemli bir gol pozisyonu yakalayamayan ev sahibi ekip, 45. dakikada Dos Santos'un golüne engel olamayınca, ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı.

13. dakikada Serey Die, orta sahada Emre'den kaptığı topla ceza alanına doğru hareketlenirken, kaleye uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu kornere çeldi.

24. dakikada Roberto Carlos'un ceza alanı dışından sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Vanins üzerine gelen topu kontrol etti.

28. dakikada savunma oyuncularından topu kapan Güiza'nın ceza alanı dışından aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

36. dakikada Deivid'in pasıyla ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Güiza, savunma oyuncusunu geçip, ileri çıkan kaleci Vanins'in üzerinden topu aşırdı. Ancak altı pasta Chihab, topu kafayla kornere gönderdi.

38. dakikada Dominguez'in sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Chihab'ın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

45. dakikada Kazım'ın sağdan ortasında, ceza yayı üzerinde Güiza'nın gögsüyle indirdiği topla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.


MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, FC Sion ile yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında, Uruguaylı futbolcu Diego Lugano'yu ilk 11'de oynattı.

Uzun süren görüşmelerin ardından 16 Ağustos Pazar günü Fenerbahçe ile yeniden anlaşarak, İstanbul'a gelen Uruguaylı futbolcu, sarı-lacivertli takımla 3 antrenmana katıldıktan sonra FC Sion maçında, kart cezalısı olan Bilica'nın yerine ilk 11'de yer aldı.

Alman teknik adam, bu sezon yapılan 5 resmi maçta da ilk 11'de forma verdiği Önder'i ise FC Sion maçında yedek soyundururken, savunmada Lugano'nun yanında Deniz'e ilk 11'de forma verdi. Deniz, bu sezon ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de oynadı.

-ALEX'İN YERİNE DEİVİD OYNADI-

Sivasspor ile yapılan lig maçının 8. dakikasında sakatlanan ve bir süre sahalardan uzak kalacak olan Alex'in yerine FC Sion maçında Deivid ilk 11'de forma giydi. Daum, sakatlığı bulunan, ancak dün akşam yapılan son idmanda antrenmana çıkan Deivid'i bu akşam ilk 11'de oynattı. FC Sion maçında Volkan Babacan, Vederson, Ali, Önder, Selçuk, Semih ve Uğur yedek soyunurken, Cenevre'ye getirilen Bekir ile kaleci Mert maç kadrosuna alınmadı. Bu arada, Alex'in yokluğunda Emre sahaya kaptan olarak çıktı.

-FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI-

Fenerbahçeli taraftarlar, Cenevre'de de takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertliler, 30 bin kişilik Cenevre Stadı'nda kendilerine ayrılan 9 bin kişilik yeri büyük ölçüde doldurdu.

Diğer tribünlerde de Fenerbahçeli taraftarların Türk bayraklarıyla İsviçreli taraftarlarla birlikte maçı izledi.

Karşılaşmaya FC Sionlu taraftarlar çok fazla ilgi göstermezken, statta büyük boşluklar göze çarptı.

Statta Fenerbahçe taraftarının, FC Sion taraftarından daha fazla olduğu görüldü.

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi oyuncuları tribünlere çağırarak, alkışlarken, takımlarını karşılaşmada coşkuyla destekledi.

Öte yandan, karşılaşma öncesi stat skorbordunda Türkçe ''Hoşgeldiniz'' yazıldı.

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri