Fazıl Say'a 10 Ay Hapis

Ünlü piyanist Fazıl Say, "dini değerleri aşağılamak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Piyanist Fazıl Say, bir sosyal paylaşım sitesindeki ifadeleri nedeniyle 'dini değerleri aşağılamak' suçundan yargılandığı davada 10 hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı erteledi.
 
İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Fazıl Say katılmadı. Şikayetçilerle taraf avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme, son savunmaları aldıktan sonra karar için ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun işlendiğine karar verdi.
 
Suçun işleniş şekli, sanığın kastı, suç işlemedeki ısrarı, suçun işlendiği zaman ve yeri, sanığın güttüğü amacı dikkate alan mahkeme önce 8 ay cezaya hükmetti. Suçun yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırarak bir yıla çıkaran mahkeme, sanığın duruşmadaki davranışları nedeniyle cezayı 10 aya indirdi. Say'ın sabıkasız olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
 
"DİNİ DEĞERLERİ ALENEN AŞAĞILAMA"
 
Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, hakkında Twitter mesajları nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla dava açılmıştı.
 
ÜNLÜ PİYANİST NE DEMİŞTİ?
 
Fazıl Say'ın alıntı yaptığı ve şikâyete konu olan Ömer Hayyam'ın şiirinin dörtlüğü şöyle:
'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? 'Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ k...... midir?
 
Say'ın kendi yazdığı tweetler ise şöyle:
"Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?" Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :)) Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri