‘Fatih Projesi teknolojide lig atlatacak’

Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması hedefiyle Türkiye’deki tüm okulların 620 bin dersliğinde düzüstü bilgisayar, projeksiyon cihası ve internet altyapısını sağlamayı amaçlayan FATİH Projesi’ne ilgi sürüyor.

Tablet PC’nin teknolojik olarak cep telefonu ile büyük benzerlikler taşıması nedeniyle bu proje içinde yer almak istediklerini belirten AnelTech Genel Müdürü Aydın Çamlıbel ve AnelEs Genel Müdürü Mehmet Güvey konuyla ilgilisorularımızı yanıtladı.
FATİH projesi büyüklüğü ve getirdiği yenilikler ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Çamlıbel, “Projenin başarıya ulaşması ülkemizi teknoloji liginde daha ileri bir noktaya taşıyacak. Projenin eğitimde yaratacağı teknolojik devrimin ötesinde, araştırma-geliştirme ve üretimde yaratacağı güçlü ve sürdürülebilir altyapı iç ve dış pazarlara yönelik Tablet PC, akıllı telefon gibi birçok özgün ürünün ülkemizde geliştirilip üretilmesini mümkün kılacakr” dedi.
Aneles olarak FATİH projesi kapsamında yerli olarak üretilecek Tablet PC üretimi konusunda üretici olarak yer almayı hedeflediklerini belirten Güvey de, “Bu projede kazanacağımız ivme ile yurtiçi ve yurtdışı son kullanıcı pazarına yönelik türev ürünleri, cep telefonu, BT cihazlarını üretmeyi ve bu alanda lider firma olmayı hedefliyoruz” dedi.
 

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri