Fark % 45-55 gibi

Arada şu anda 8-10 puan bandında bir fark görüyoruz. Yani 45-55, 46-54 gibi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, anketlere göre, “hayır” ve “evet” oyları arasında 8-10 puan fark olduğunu belirterek, “Yani 45-55, 46-54 gibi” dedi. Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, anket sonuçlarıyla ilgili bir soru üzerine özetle şunları söyledi: “Şu andaki anketler güvenilir değil. Anketin en güvenilir olanını Pazar günü yaşayacağız. Şu andaki anketlerin bazıları 'ne kadar köfte o kadar ekmek' mantığıyla yapılıyor. Meydanlar bize her şeyi söylüyor. Bizim de yaptırdığımız anketler var, onlar daha farklı. Bu anketler aynen siparişle devam eden anketlerdir, biz huzurlu ve rahatız. Aradaki fark anlattıkları gibi değil, arada şu anda 8-10 puan bandında bir fark görüyoruz. Yani 45-55, 46-54 gibi. Bunlar bir değil, birkaç araştırma firmasının. Bunun en doğrusu Pazar günü ortaya çıkacak. Fazla heyecanlanmaya gerek yok. Pazar günü yalancılar da yalan rakamlar da ortada kalmış olacak.”

Bayramda 33 ilçe gezecek

Referandum mitinglerinin sonuncusunu dün Bursa'da gerçekleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan, bugünden itibaren 4 gün boyunca İstanbul'un 33 ilçesini dolaşacak. Ziyaret ettiği ilçelerde vatandaşların bayramını kutlayacak olan Erdoğan, biraraya geleceği küçük gruplara anayasa değişikliğine niçin evet vermeleri gerektiğini anlatacak. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan da eşlik edecek. 12 Eylül sabahı oyunu İstanbul'da kullanacak olan Erdoğan, daha sonra Ankara'ya dönerek sonuçları parti kurmaylarıyla birlikte Ak Parti Genel Merkezi'nden takip edecek.

Gidin ev ev anlatın talimatı

Erdoğan, bu arada bakanlar başta olmak üzere, milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarına, “Bayramda her eve gireceksiniz. Herkesin bayramını kutlayacaksınız. Duymayanlara, bilmeyenlere Anayasa değişikliğini anlatacaksınız. Bilmeyen kalmamalı” talimatı verdi. Erdoğan, vatandaşlara projenin Ak Parti değil milletin projesi olduğunun özellikle anlatılması gerektiğini söyledi.

Oy kullanmama cezası 22 TL

Yüksek Seçim Kurulu, 3376 sayılı “Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulması hakkında kanun'un 6/3 maddesine göre mazereti olmadan sandığa gitmeyenlere verilecek cezayı güncelledi. Oy kullanmama cezası 12 Eylül referandumu için 22 TL olarak tespit edildi. Bu konudaki yetki, ilçe seçim kurullarına ait bulunuyor. Hastalık, ölüm, yurt dışına gitmek zorunda kalmak gibi geçerli bir mazeretle sandığa gidemeyenler üç ay içinde ilgili ilçe seçim kuruluna başvuracaklar ve bu para kendilerinden tahsil edilmeyecek. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde para cezası 7,5 TL olarak saptanmış ancak Maliye'nin “8 TL'nin altındaki para cezalarının, tahsilat için yapılacak masrafın bu rakamdan fazla tutması nedeniyle uygulanmayacağı” duyurusu üzerine ceza uygulanmamıştı. Bu referandum için belirlenen 22 TL'lik cezanın 20 TL'lik takip sınırının üstünde olduğu için Maliye Bakanlığı tarafından tahsil edilebileceği belirtiliyor.

Hürriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri