Fakir öğrenciler ödülleri topladı

Öğretmenlerinin makineleri ile ödülleri topladılar

Elâzığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı beldesinde eğitim gören öğrenciler, öğretmenlerinin makineleriyle çektikleri fotoğraflarla katıldıkları yarışmada 5 ödülden 4'ünü kazandı .
Okul Müdürü Sebahattin Yanık, ilçeye 20 kilometre mesafede ve dağlık bir yerleşim yerindeki okullarında 360 öğrencileri bulunduğunu söyledi.
Beldenin Elâzığ'ın en ücra noktasında bulunduğunu, ayrıca mesafe ve yerleşim yerinin dağlık olması sebebi ile pek fazla göz önüne gelemediğini anlatan Yanık, şunları söyledi:
"Beldenin gelir seviyesi çok düşük. Çocukların çoğunun babası inşaat işleri için şehir dışında çalışıyor, 3-4 ayda bir eve geliyor. Çocuklar da geniş ailelerde yaşamalarının verdiği sorumlulukla önceliği doğal olarak her zaman evin işlerine veriyorlar. Çocuk istese bile dersi, eğitimini ön plana alamıyor. Bu durum haliyle çocukların başarısını etkiliyor."
Yanık, geçen yıla kadar "nasıl olsa başarısız olunacak" düşüncesiyle bilgi yarışmalarına bile dahil olmadıklarını belirterek, "(sonuncu da olsak yarışmalara katılacağız) diyerek bu tür aktivitelere katılmaya başladık. Kiminde sonuncu olduk kiminde daha üst dereceler aldık. Ama ne olursa olsun çocuklarda 'bir varlığın parçası olma, biz de varız' düşüncesi gelişti. Kişisel davranışlarında da bunları gözlemledik" dedi.
Yanık, okulda müfredat uyarınca fotoğrafçılık kulübü kurduklarını, kendisinin de fotoğrafa özel bir merakı olması nedeniyle bu tür çalışmalara önem verdiğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Çocukların makineleri yok. Benim ve bir kaç öğretmen arkadaşımı zın makinelerini kullanmaları için veriyorduk. Bu şekilde piknikte veya çeşitli kurumlara yaptığımız ziyaretlerde onlara fotoğraf çektiriyorduk. Fotoğrafa ilgi duyan öğrencilerimiz var, güzel de fotoğraflar çekiyorlardı. Sadece bu iş bile çocuk için büyük zevk oluyordu.
Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik 'Eğitim' temalı fotoğraf yarışması açılması üzerine yarışmaya katılmaya karar verdik. Öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlara ait iki makineyi vererek fotoğraf çekmelerini istedik. Büyük hevesle fotoğrafları çektiler. 11 öğrencimiz 11 eserle yarışmaya katıldı."
Yanık, yarışma sonucunda ilköğretim dalında ödül verilen 5 dereceden 4'ünü öğrencilerinin aldığını belirtti.
Bu sonucu beklemediklerini ifade eden Yanık, "Acaba 'bize jest mi yaptılar?' diye düşündük. Ancak değerlendirmede tamamen 'rumuz' sistemi kullanıldığını öğrenince başarımızdan emin olduk. Bu başarı bizi çok mutlu etti. Bugüne kadar okulun böylesi öne çıkan hiç başarısı yok. Çocuklar, imkan verildiğinde sahip oldukları yetenekleri gösteriyorlar. Elbette her çocuk aynı özellikte olmaz ama her çocuğa yeteneğine göre imkan verilirse başarı göstereceğini de görmüş olduk" dedi.
Yanık, yarışma süresince kendilerine destekte bulunan Belediye Başkanı Recep Güler'e de teşekkür etti.
Yarışmada 8. sınıf öğrencisi Güllü Doğruer, eşek üzerinde okula giden öğrencileri fotoğrafladığı eseriyle birinci, 4. sınıf öğrencisi Ramazan Tüz ün'ün geçen yıl mezun olan evinde bir bebeği uyuturken kitap okuyan kızı çektiği fotoğrafla üçüncü, 6. sınıf öğrencisi Nebi Çetintaş, dışarda kitap okuyan çocuklar eseri ile mansiyon ödülü aldı. Jüri özel ödülünü ise 7. sınıf öğrencisi Leyla Özçelik, sınıfta kitabı başında uyuyan bir öğrenciyi fotoğraflad ığı eseriyle kazandı.
Türkiye

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri