Facebook'tan mahkeme celbi gelirse şaşırmayın!

Avustralyalı avukat McCormack, evlerine haciz konulması kararı çıkan çifte normal yollardan ulaşamayınca mahkemeyi, facebook'u bu amaçla kullanmaya ikna etti

Olay Avustralyalı çiftin, 100 bin Avustralya dolarından fazla olan borçlarını ödeyememesi üzerine, evlerine haciz konulması kararı ile ortaya çıktı. 3 Ekim'de mahkemeye çıkması gereken çifte ev adresinden ve e-posta yoluyla defalarca ulaşmaya çalışan Mark McCormack başarılı olamayınca kadının facebook'taki sayfasını saptadı. Burada yeralan bilgileri, bulunmaya çalışılan kişinin aynı kişi olduğunu kanıtlamak için kullanan avukat, mahkemeyi bu yöntemin tek yol olduğuna ikna etti. Mahkeme celbi, sayfadaki diğer kişilerin görmemesi için, özel posta olarak gönderildi. Facebook'un bu amaçla ilk kez kullanıldığı düşünülüyor.

Sağlık katan 'akıllı plastik'

BiCoTec'in geliştirdiği akıllı plastik 'Alpha Prevent', cep telefonları, bilgisayarlar ve elektronik cihazların neden olduğu manyetik ortam bozukluklarını yüzde 97 önleyerek, bu cihazları sağlıklı kullanmayı sağlıyor. Alpha Prevent, İsrail'de Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı ile de tavsiye edildi.


Iraklı ıskaladı ABD'li vurdu

Iraklı gazetecinin, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatması dünyanın gündemine otururken, internetteki oyunlara da ilham kaynağı oldu. İngiliz Alex Tew (24) tarafından tasarlanan internetteki “Sock and awe” (pabuç tabanı ve korku) oyunu ile kürsünün arkasına saklanan hareketli Bush'un kafasına 30 saniye içinde ayakkabıyı isabet ettirmek amaçlanıyor. “www.sockandawe.com” adresindeki oyunu şimdiye dek oynayanlar Bush'un kafasına 50 milyondan fazla ayakkabı isabet ettirmeyi başardı. Bush'a en çok ayakkabıyı isabet ettiren ülkeler listede başı Amerika çekerken, Türkiye ise listenin 6. sırasında yer alıyor.
yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri