F A T İ H Projesi Kapsamında Yapılacak Eğitimler

Projesi Kapsamında Yapılacak Eğitimler


Ülkemizin Bilgi Toplumu Strateji Belgesinde yer alan, Bilişim teknolojilerinin eğitim sürecinin temel araçlarından biri olması, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanabilmesi, hedefine ulaşmak için, 22/11/2010 Pazartesi günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın iştirakları ile imzalanan Eğitimde FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi çalışmaları devam etmektedir. Eğitimde FATİH Projesinin bileşenlerinden bir tanesi de öğretmenlerimizi derslerinde Bilişim Teknolojisi araçlarını ve eğitim içeriklerini aktif olarak kullanacak bilgi ve beceriye kavuşturmaktır.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli, bilgisayar okur yazarlığı ve internet kullanımı konusunda herhangi bir eğitim görmemiş personele eğitim verilmesi amacıyla 2003/75 Sayılı Genelge ile hizmetiçi eğitimlerin düzenlenmesine başlanmıştır. Bilişim teknolojileri alanındaki hızlı gelişmeler, pek çok alanda olduğu gibi eğitim öğretim alanında da bu bilgi ve teknolojiden faydalanmanın önemini ve gerekliliğini ortaya koymuştur. 2003/75 sayılı genelge ile başlatılan ve Bakanlığımızın her kademesindeki görevli personelin bilişim teknolojisi alanında eğitim verilmesi amacıyla hazırlanan eğitim içeriği, günün şartlarına göre yeniden düzenlenmiş ve ilgi (a) talimat ile mahallinde hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak düzenlenmesi sağlanmış ve öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu bu eğitimleri almıştır.

Bakanlığımız ile Ulaştırma Bakanlığı arasında arasında imzalanan ilgi (b) işbirliği protokolü kapsamında uygulamaya konulan FATİH Projesi ile 2013 yılı sonuna kadar tüm ortaöğretim ve ilköğretim okullarındaki dersliklere bilgisayar ve projeksiyon donanımları ile internet altyapısı kurulacaktır. İlgi (c) yazı ile de Ortaöğretim Projesi kapsamında 1629 okula bu altyapının kurulduğu belirtilmektedir.

Ortaöğretim Projesi kapsamında donanımların kurulduğu okullar öncelikli olmak üzere tüm FATİH Projesi kapsamında bu donanımların kurulacağı ortaöğretim ve ilköğretim okullarındaki sınıflarda bu donanımları kullanacak öğretmenlerden "Temel Bilgisayar Kullanımı" konusunda eğitim almamış olanlar ile bu konuda kendilerini yeterli görmeyenlere; ilgi (a) yazı ekinde Ek-1 olarak yer alan etkinlik programının, mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Düzenlenecek faaliyetin daha öncesinde illere gönderilmiş olan yazı ve ekleri http://hedb.meb.gov.tr internet adresinde "Talimatlı Faaliyetler" linkinde Bilgisayar ve İnternet Kullanımı Eğitimi başlığında yayınlanmaktadır.

Konu ile İlgili üst yazı (30/12/2010 tarih ve B.08.HED.0.77.00.774.99/6722 sayı)

"Ortaöğretim Projes"i kapsamındaki 1629 okulun listesi

Fatih Projesi Kapsamında Hazırlanan Uzaktan Eğitim Modülü Eğitsel İçerik Geliştirme Dersleri Yayında

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri