EYUDER: Yalan ve Karalama Habere Tekzip

Bazı medya organlarında EYUDER hakkında çıkan yalan haber üzerine yapılan açıklamadır

EYUDER BASIN AÇIKLAMASI: YALAN VE KARALAMA HABERE TEKZİP

 

24 – 28 tarihleri arasında EYUDER ( Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) ve Yenimahalle – İlçe ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan” Lider Öğretmenim” seminerinde başarılı bir eğitim çalışması gerçekleştirilmiştir. Bütün katılımcıların ilgi ve takdirini toplayan seminerin kapanış konuşmasını yapan ilçe ve il milli eğitim müdürü bu başarılı çalışma için hocalarımızı ve katılımcıları kutlamışlardır. Bir haber sitesinin yaptığı çarpıtma ve abartılarla dolu iftira ve yalanlar içeren bu nedenle dinsel inançlarımızla ve ahlaki değerlerimize aykırı gerçek dışı beyanlara yer veren yayın tümüyle asılsızdır.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Ayhan Aydın ana tema olarak insan sevgisi, iyi ahlak ve yaratılana saygı ilkeleri üzerine kurulu ve herkesi kucaklayan bir konuşma yapmıştır. En büyük erdemin insanları birbirinden ayırmadan kardeşçe kucaklamak olduğu bu anlamda Yunus’un “Hakkı gerçek sevenlere cümle alem kardeş gelir” sözüne özellikle vurgu yapmış toplumsal barış ve kardeşlik için eğitimin önemine işaret etmiştir. Prof. Dr. Ayhan Aydın konuşmasında bütün dinlere ve elbet dinimiz İslam’a saygı duymamız ve iyi anlamamız gerektiğini anlatmış eğitimde dahil bütün inançların sevgi ve kardeşlik mesajlarıyla dolu olduğunu belirtmiştir.  Bu bağlamda kutsal kitabımızın “Oku” emri ile başlamasıyla atıfta bulunarak nitelikli ve çok sayıda eserler okumamız ve kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiğini işaret etmiştir. Ayrıca tembel ve boş günler geçirmek yerine çalışkan ve verimli ve insanlığa faydalı bir ömür sürmemizi bu nedenle 2 günümüzün aynı olmaması yönündeki kutsal uyarının  önemine dikkat çekmiştir. Dince kutsal değerlerin hepimizin ortak değerleri ve kardeşliğimizin teminatı olduğu için de dünyevi amaçlar için inançları kullanılmaması gerektiğini sevgi ve saygının birbirimize duyduğumuz kardeşçe ilginin de insan olmanın da gereği olduğunu anlatmıştır. Özetle Prof. Dr. Ayhan Aydın konuşmasında biz eğitimciler bizi sevmeyenleri de severiz. Eğitim barış ve mutluluk demektir. “Sevelim sevilelim” dünya kimseye kalmaz şeklindeki özlü sözlerle sık sık Yunus ve Mevlana’dan  da söz ederek Allah’a inanmanın aynı zamanda yaratılanı sevmek demek olduğu temasını işlemiştir.

Bu kapsamda ne Sayın Başbakan ne de hiçbir kişi ya da kuruluşa yönelik tek bir söz söylenmemiştir. Özetle adı geçen sitede iddaa edilenlerin aksine dinsel ve ahlaki değerlerimize bağlılığın ve saygının ortak yaşamında eğitiminde temel ilkeleri olduğu anlaşılmıştır.

Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş’ün son derece başarılı sevgi ve barış temalı konuşmasında, problem çözme teknikleri teması işlenmiş bu kapsamda bazı örnek olaylardan ve metinlerden yararlanılmıştır. Burada geçen dikdatör sözünün hiçbir şekilde sayın başbakanla ilişkili olmadığını bir soru üzerine kendisi de belirtmiştir.  Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş ve Prof. Dr. Ayhan Aydın hocalarımız uzun bir süre Emniyet genel müdürlüğünün hizmet içi eğitim çalışmalarında görev almışlardır. Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş’ün verdiği örnek olaylar daha önce emniyet seminerlerinde de yararlanıldığı için kullanılmıştır. Söz konusu sitede iddia edildiği gibi olayın gezi parkı ve benzer şeylerle ilişkilendirilmesi tümüyle yalan ve iftira dolu çarpıtılmış bir bakış açısının ürünüdür.

EYUDER son zamanlarda yaşanılan olaylar hakkında olumlu ya da olumsuz görüş belirtmemiş ve asla taraf olmamıştır. “İşimiz eğitim, gücümüz eğitim” sloganıyla hareket eden bir sivil toplum örgütü olarak sadece eğitim faaliyetleri düzenleyerek öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Sonuç olarak her iki değerli hocamızda Vatan, Millet sevgisi inanç ve insana saygı, barış ve kardeşlik dolu temalarıyla dolu konuşmalarında, herkesin beğeni ve hayranlığını kazanmışlardır. Yapılan bu iftira ve yalan haberi kınıyor ve hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla ilgili haberin derhal düzeltilmesini bekliyoruz. Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.

EYUDER 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri