Ev hanımları sertifikalı aşçı olacak

Erzurum'da açılan açılan kursa katılan ve birçoğu ev hanımı kursiyerler, ilk defa iş hayatına atılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Yakutiye Belediyesinin desteğiyle Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ve usta öğretici Çetin Karadeniz tarafından verilen kursa, 14 kadın ve 6 erkek kursiyer katılıyor. Kursun sonunda aşçı çıraklık sertifikası alacak kursiyerlerin büyük çoğunluğu, şimdiye kadar iş hayatına atılma fırsatı bulamayan ev hanımlarından oluşuyor.        

İlk defa bir meslek sahibi olmanın heyecanını yaşayan kadın kursiyerlerden 38 yaşındaki Rahime Kalaycı, ''Ev hanımıyım. Bir mesleğim olmadığı için çalışmıyorum. Aşçılık yapabileceğimi düşündüğüm için kursa katıldım. Kursun ardından bir yerde çalışarak ailemin geçimine katkıda bulunmak istiyorum'' dedi.        

Yemek konusunda kendisini geliştirmek istediğini ifade eden Neslihan Bezli de, ''Çalışmayı düşünmüyorum. Eşime daha güzel yemekler yapmak istiyorum. Bunun için kursa katıldım'' diye konuştu.        

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da bölgedeki kadınların büyük çoğunluğunun ev hanımı olduğunu, bu durumu iş gücü açısından önemli bir kayıp olarak gördüklerini, kadınların iş gücüne katılımını önemsediklerini, bu doğrultuda şimdiye kadar birçok meslek edindirme kursu düzenlediklerini söyledi.        

Kurslara kadınların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Korkut, ''Evde oturan bayan istemiyoruz. Onların da iş gücüne katkı sağlaması için bu tür kurslar düzenliyoruz. Erzurumlu kadınlar da artık iş hayatına atılmanın yollarını arıyor. Bunu her açtığımız meslek edindirme kursunda görüyoruz. Bu tür kurslara en çok bayanlar ilgi gösteriyor'' diye konuştu.       

Ali Korkut, aşçılık kursunun da kadınların iş hayatına atılması için bir fırsat olduğunu belirterek, ''Erzurumlu kadınlar, evlerde sergiledikleri marifetleriyle artık işin tekniğini de öğrenerek sertifikalı aşçı olacaklar. İş olanaklarını araştırarak ve bize gelen talep üzerine açtığımız aşçılık kursu, 287 saat sürecek ve başarılı olanlar sertifika alacaklar. Bu kursiyerlerimiz kamuda ve özel sektörde iş bulma imkanına sahip olmuş olacak'' dedi.        

Erzurumlu kadınların çalışkan olduğunu, kendilerine fırsat sunulması durumunda iş hayatında başarılı olabileceğini dile getiren Korkut, ''Erzurumlu kadınlarının tarihteki rolünü herkes çok iyi biliyor. Kendisine görev verildiğinde neler yapabildiği tarihte görülmüştür. Bölgemizin kalkınmasında da kadınlarımızın büyük katkı sağlayacaktır. Kadınlarımızın erkeklere göre daha çalışkan olduğunu, kendilerine fırsat verildiğinde iş hayatında da çok başarılı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri