Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev satın almak için beş altın kuralda öne çıkan nokta: Aldığınız konutla duygusal ilişkiye girin ama sakın ona aşık olmayın.

Birincisi lokasyon; yani evin bulunduğu semt. Bunu gerek internet sitelerinden gerekse gazetelerden araştırın. Çünkü evinizin değerinin artıyor olması çok önemlidir. İkinci olarak kiranızın değerinin artıyor olması bir o kadar önemli. Çünkü bir gün gelir evinizi kiralamak durumunda kalabilirsiniz.Ayrıca satın alacağınızın konutun kullanışlı ve güvenli bir yerde olması çok önemlidir.

Evinize aşık olmayın duygusal olun


İkinci önemli faktör ise evinize duygusal olun ama aşık olmayın. Alırken fiyatı araştırın, çevrede benzerleriyle karşılaştırma yapın. Pazarlık yapın kaybedeceğiniz hiçbir şey yok.

Evi alırken masraflara dikkat edin


Üçüncü konu ise masraflar. Konutu satın alırken birtakım masraflar yapacaksınız. Evi satın aldıktan sonra sabit ve değişken masraflar var. Bunlar aylık, yıllık masraflar. Sigorta ve vergi masrafları. Bu maliyetleri masrafınızın içine sakın koymayı ihmal etmeyin. Sonra şaşkınlığa uğramayın. Özetle herşey planlı ve düzenli olsun.

Evi almak için iyi bir finans yönetimi


Dördüncü başlığımız ise para durumu. Evi nasıl alacaksınız? Nasıl bir finans yöntemi kullanacaksınız? Burada öncelikle aylık bütçenizi zorlayacak finansmana sakın girmeyin. Burada altın kural şu: Aylık borçlarınız (satın alacağınız evin finansmanı dahil) yüzde 40'ını aşmasın. Bu iş için peşinatınız hazır olsun. Hemen yüzde 25-30'unu ödeyebilme imkanınız olmalı. Son olarak aman evinizi sigortalatmayı unutmayın derim.

Mantık dengesini elinizden bırakmayın


Beşinci olarak ise adım adım ilerleyelim. Evler hiçbir yere kaçmıyor. Geliriniz arttıkça ilerleyen zamanlarda bir odadan başlayıp yavaş yavaş beş odaya çıkarsınız. Burada duygu ve mantık dengesini sakın elinizden bırakmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri