Etnik zümrelerden oluşmuş değiliz

Bahçeli, “Hain girişimlerden asla sonuç alınamaz. Türk milleti için ihanetler, yıkım ve kıyım girişimleri hiçbir zaman birlikte yaşama idealine zarar verememiştir” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Kürt açılımına bir kez daha sert eleştiriler yöneltti. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Bahçeli, şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz dönemde, kendi tarih ve kahramanlarına yabancılaşan, geçmişin gurur ve destansı hatıralarından gerekli dersleri çıkarmada aciz olanların varlığı milletimizin heyecanından, çağları aşan kudretinden hiçbir şey kaybettirmeyecektir.
Dün topraklarımızı parselleyerek, Türk milletini yok etmek isteyenlerin emelleriyle, bugün milletimizin birliğini, kardeşliğini bozmaya uğraşanların amaçları üst üste örtüşse de tarihin şahitliğinde bu hain girişimlerden asla sonuç alınamayacağı iyi bilinmelidir.
Müşterek ve orijinal tarih şuuruna dayanarak, kendi iradesiyle kıymet oluşturma özelliğine sahip olan Türk milleti için karşılaştığı zorluklar, ihanetler, yıkım ve kıyım girişimleri hiçbir zaman birlikte yaşama idealine zarar verememiş, bundan sonra da veremeyecektir.
Unutulmaması gereken en temel husus şudur: Türk milleti tarihin hiçbir döneminde etnik zümrelerden kurulu bir topluluk, yalnızca boy ve soy bakımından da birbirine bağlı olan bir kavim olmamış, yapay ve zorlama ya da tesadüfen bir araya gelmiş insan yığını olarak tanımlanmamıştır. Türk milletini bu yaklaşımın hilafına gösterme ve anlamlandırma çabaları, beyhude gayretler olarak akim kalmaya her zaman mahkûm olacaktır.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri