Esnaftan AVM’lere tepki var

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2007 sonunda 179 olan AVM sayısının 190'a çıktığını ve üç yılda 350'ye ulaşmasının beklendiğini belirterek, "Millete alışveriş merkezi değil, para lazım. Çünkü insanımızın harcama yapacak gücü kalmadı" dedi.

AVM'lerin görkemli biçimde açıldığını, ancak aynı hızla da kapanmanın eşiğine geldiğini belirten Palandöken, "Yaptığımız uyarılar dikkate alınarak 150 milyar dolarlık bir hacme sahip olan perakende sektörünün kuralları konulsaydı bunlar yaşanmazdı" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Gerekli önlemlerin alınması için illa da birilerinin batması mı lazım?" diye sorarak, mevcut sıkıntılara karşın yaşananlardan kimsenin ders almadığını dile getirdi.

Yeni AVM'lerin yapımının sürdüğünü anlatan Palandöken, "Belediyeler şehir planlarını AVM'lere göre değil, insanlara göre yapmalı" uyarısında bulundu. Palandöken, "AVM'ler de bu ülkenin milli serveti. Atıl duruma düşmelerinin önüne geçilerek daha fazla açılmalarının önlenmesi gerekmektedir.

Modern yaşamın getirdiği yeniliklerin karşısında değiliz. Ama şehir trafiğini etkileyen, modern ve çağdaş şehirciliğe ters, çarpık yapılaşmaya, haksız rekabete yol açan plansız açılan AVM'lere karşıyız. Bunun bir kuralı olması gerektiğini savunuyoruz. 150 milyar dolarlık perakende sektörünün kurallarını belirleyecek yasa acilen yapılmalı. Korkarım hızlı ve kontrolsüz büyüyen perakende sektörü dengesini daha uzun müddet bulamayacak" dedi.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri