Eski okul sıraları yuvaya dönüştü

Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, eski okul sıraların marangozhanede işleneyerek İstanbul'da yuvasız kalan kuşlara yuva yaptı.

Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, hızlı kentleşme nedeniyle İstanbul'da yuvasız kalan kuşlar için eski okul sıralarını yuvaya dönüştürdü. Okulun Müdür Yardımcısı Gürsel Ergün'ün koordinatörlüğünde hazırlanan proje ile; kullanım dışı eski okul sıraların marangozhanede işlenerek kuş yuvası haline getirildi. Kuş yuvaları, Avcılar'da bulunun 13 ilköğretim okulunun bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Avcılar'daki 13 ilköğretim okuluna kuş yuvaları asan Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerin son durağı 50. Yıl Avcılar İnsaa Lisesi oldu. Öğrenciler, okul bahçesindeki çam ağacına kuş yuvasının yerleştirilmesini öğrenciler meraklı gözlerle izledi.

Proje hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Gürsel Ergün, amaçlarının kuşlara yuva sağlamak ve genç nesle çevre bilinci kazandırmak olduğunu söyledi. Ergün, “Avcılar'daki bütün ortaöğretim okullarına kuş yuvaları asarak çevre bilincini geliştirmeyi hedefledik. Okuldaki atık sıraları değerlendirdik ve bunları çevreye kazandırdık böylelikle birkaç mesaj birden vermiş olduk.” dedi.

Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Aycan Demirbaş da, amaçlarının kuşlar için yeni yuvalar kurmak olduğunu söyledi. Akın Altuntaş isimli bir diğer öğrenci ise, birçok kuşun yuva yapacak yer bulamadığından dolayı göç ettiğini, yaptıkları yuvalar sayesinde kuşlara yeni bir yuva sağladıklarını belirtti.

Proje kapsamında yapılan kuş yuvalarının öğrenciler tarafından asılması işini organize eden Kimya Öğretmeni Alaattin Öztürk de, hazırladıkları yuvalar sayesinde kent yaşamında kendilerine barınacak mekan bulamayan kuşlara yeni bir yuva yaptıklarını söyledi. Öztürk, “Kullanılmayan eski sıralar vardı biz de bunları marangoza vererek kuş yuvasına dönüştürdük. Marangoz ücretini de çevreden kağıt toplayarak elde ettiğimiz paralardan ödedik.” şeklinde konuştu.

Haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri