Erzincan Üniversitesi rektörü intihar etti

Erzincan Üniversitesi Rektörü Erdoğan Büyükkasap Erdoğan Büyükkasap intihar etti..

 

Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınması ve sonrasındaki yargı kriziyle gündemden düşmeyen Erzincan'dan bu kez bir intihar haberi geldi.

LOJMANDA İPLE KENDİNİ ASTI

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti. İntihar haberinin duyulmasıyla üniversitenin Eğitim Fakültesi'nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 48 yaşında olan Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, Eğitim  Fakültesi yerleşkesindeki lojmanında iple ile kendini asarak yaşamına son verdi. 

ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI GAZETECİLERE SALDIRDI
Durumun bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale için lojmana  geldiği ancak Büyükkasap'ın öldüğü belirlendi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir  ile Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da olay yerine geldi.

Bu arada, bazı üniversite çalışanları taş ve bardak atarak “Her şey  sizin başınızın altından çıktı” diye bağırarak basın mensuplarına saldırdı.

OPERASYON YAPILMIŞTI
Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na polis tarafından ısıtma sistemiyle ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle bir hafta önce operasyon düzenlenmiş ve olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmıştı.

ERDOĞAN BÜYÜKKASAP KİMDİR?
48 yaşındaki Büyükkasap, Kastamonu doğumlu olup Atom ve Molekül fizik uzmanıydı. 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'yle akademik hayatına başlayan Büyükkasap 1999 yılında profesör oldu. Erdoğan Büyükkasap 2007 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Erzincan Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı..

ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri