Erkekler de özel vagon istedi: İftiradan bıktık!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da birçok kadın, iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için yalnızca kadınlara özel vagonları tercih ediyor.

İftira korkusuyla yaşayan erkekler de özel vagon uygulaması istiyor. Erkek yolcular, bu amaçla Tokyo bölgesindeki trenleri işleten Seibu Demiryolları'na dilekçe verdi.



Talep, önümüzdeki hafta yapılacak yıllık toplantıda yönetim kurulunca ele alınacak. Tokyo'da 2007'de yaklaşık 2 bin kişi taciz suçundan tutuklanmıştı.

Seibu yetkilileri, trenlerde birçok taciz ve iftira vakası görüldüğünü belirtiyor. Kadınlara özel vagonların tacize karşı çok etkili olduğuna dikkat çekerken, iftiralar için de önlem alınması gerektiğini kaydediyorlar. Eşitlik ilkesi kapsamında erkekler için de bu uygulamanın başlatılması gerektiğini savunuyorlar. Tokyo'da erkeklere bu konuda atılan iftiralar, başkentte bir profesörün genç kızı taciz ettiği yönündeki suçlamanın, nisan ayında yüksek mahkemece düşürülmesiyle gündeme gelmişti. Hakimler, davayı düşürme gerekçesi olarak, görgü tanığının yalnızca sanık olduğunu belirtmişti. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri