Erkek Öğretmenlerin Kıyafet Sorunu Çözülmelidir

Öğrencilere getirilen kıyafet devriminde cesur davranan Bakanlık aynı duyarlılığı öğretmenler içinde göstermelidir. Özelliklede erkek öğretmenlerimizin kıyafet sorunu çözülmelidir...

Öğrencilerimizin serbest kıyafet uygulamasına geçmesiyle beraber öğretmenlerimizde de serbest kıyafet uygulaması noktasında bir beklenti oluştu.
 
Devlet memurlarının kılık kıyafet yönetmeliğini düzenleyen hükümler çağın çok gerisinde kalmıştır.
 
Özelliklede erkek öğretmenlerimiz için takım elbise ve kravat zorunluluğunun acilen kaldırılması gerekmektedir.
 
Öğretmenlerimizin hergün takım elbise , kravat gibi zorunlu giysilere mecbur edilmesi kabul edilemez bir uygulamadır. Öğrencilerimizin serbest kıyafete geçmesi noktasında cesur bir karar alan ve uygulayan Bakanlık aynı cesareti neden öğretmenlerimizin kıyafet yönetmeliğinde gösterememektedir.
 
İş yükü ve çalışma koşulları göz önüne alındığında; soba yakan öğretmenimizden tutunda , deney yapan öğretmenlerimiz , ilkokulda takım elbise ile beden eğitimi yaptıran öğretmenlerimizin takım elbise ve kravat ile rahat ders işlediğini düşünebilirmisiniz ? Ayrıca yine hergün ütülü pantolon, gömlek ve kravat derdi ile erkek öğretmenlerimiz gerim gerim gerilmektedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu birçok icraat ve uygulamada Avrupa ülkelerini örnek gösterdiğini düşündüğümüzde , Bakanlığın öğretmenlerin kıyafetleri konusunda neden Avrupa'yı örnek almadığı ise sorgulanması gereken farklı bir konudur.
 
Toplum mühendisleri olan öğretmenlerimizin serbest kıyafet uygulamasına geçirilmesi , serbest kıyafet uygulamasına geçerkende yine Bakanlıkça sınırların çizilmesi ile birlikte en azından erkek öğretmenlerimiz için takım elbise zorunluluğunun ortadan kaldırılması öğretmenlerimizi rahatlatacaktır.
 
Bu konuda Milli Eğitim Bakanımızın öğretmenleri rahatlatacak bir karara imza atması öğretmenlerimizi sevindirecektir.
 
Sorunun çözümü noktasında sendikalarımızında insiyatif alması ve bu konuda Bakanlığa telkinlerde bulunması gerekmektedir.
 
Umarız öğrencilerimizin ardından bir müjde de kıyafet konusunda öğretmenlerimize gelir.

Mehmet YILMAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri