Erdoğan'ın rüyası Türk Şengen'i

Türkler'in vizesiz gidebileceği ülke sayısı artıyor. Bir müjdede bugün Erdoğan'dan geldi.

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev'den Erdoğan'a büyük övgü! Başbakan Erdoğan'a Başbakanlıktaki görüşmede "Tayyip Abi" diye seslenen Atambayev, ülkesine yatırımlar konusunda Türkiye'den destek istedi. İki ülke liderinin Ankara'daki zirvesinden, her iki ülke arasında vizelerin kaldırılması kararı çıktı!

Başbakanlık'taki görüşme sonrası Erdoğan, Türkiye ile Orta Asya arasında Avrupa Birliği'nde olduğu gibi Şengen benzeri bir anlaşmanın bulunması gerektiğini söyledi. Düzenlediği basın toplantısında halen Kırgızistan'a Türkiye'nin vize uygulamadığını; ancak karşı taraftan kaynaklanan sıkıntılar bulunduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Onlar da öyle bir sıkıntımız var. Kırgızistan'la attığımız bu adımla inanıyorum ki onları da büyük ihtimalle aşarız. Bizim aramızda da nasıl Avrupa Birliği'nde Şengen var ise bizim aramızda da buna benzer anlaşmanın olması lazım. Rahatlıkla bu cumhuriyetler birbirlerine gidip gelebilmeli. İnşallah Türk Cumhuriyetleri olarak bunları da aramızda başarırız."

ATAMBAYEV'DAN, ERDOĞAN'A: TAYYİP ABİ

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev ise Türkiye'nin bu yıl kendilerine 71 milyon dolar yardımda bulunduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti. Atambayev, Türkiye'nin son sekiz yıl içinde önemli oranda değiştiğine işaret ettiği konuşmasında, hükümeti takıma benzeterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ı övdü. Kendi ekonomilerinin de günün birinde 70 milyon dolar yardım yapacak duruma gelmesi için Türkiye gibi çok çalışmaları gerektiğine işaret etti. Atambayev, konuşmasında Başbakan Erdoğan'a "Tayyip Abi" diye hitap etmesi dikkat çekti.



Kaynak : http://www.internethaber.com/turkler-bu-ulkeye-vizesiz-gidebilecek-343269h.htm#ixzz1KfC0cHBB

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri