Erdoğan'ın korumaları değiştirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini koruyan gizli servis elemanları değiştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Clinton Küresel Girişimi ''G-20 ve Küresel Sorunlara Etkisi'' başlıklı panel programının iptaline neden olan olayın ardından, kendisini koruyan gizli servis elemanları değiştirildi.
Başbakanlık kaynakları, konuşma yapacağı Sheraton Otel'e intikali sırasında, Erdoğan'ı korumakla görevli ABD gizli servis elemanları ile ABD Başkanı Obama'nın korumaları arasında yaşanan iletişimsizlik nedeniyle yaşandığı bildirilen olayın ardından, Erdoğan'ı korumakla görevli ABD gizli servis ekibinin değiştirildiğini belirttiler.

ERDOĞAN VE OBAMA'NIN KORUMALARI BİRBİRİNE GİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, korumaları ile ABD Başkanı
Barack Obama'nın Amerikan gizli servisine bağlı korumaları birbirine girdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yaşanan koruma skandalı üzerine Başbakan Erdoğan, güvenlik gerekçesiyle, eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından organize edilen , Clinton Küresel Girişiminde yapacağı "G-20 Zirvesi ve Küresel Etkileri" konulu konuşmayı iptal ederek, ikamet ettiği Plaza oteline geri döndü.

Yumruklaşmaya kadar uzadığı iddia edilen Türk ve Amerikalı korumalar arasındaki gerginlikte, Başbakan Erdoğan'ın da Türk korumalara elle müdahale eden Amerikalı bir korumanın elini tutarak ittiği iddia edildi.



ERDOĞAN, TÜRKMENİSTAN DEVLET BAŞKANI BERDIMUHAMEDOV İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüştü.

The Plaza Otel'de gerçekleşen görüşmede, iki ülke ilişkileri, bölge ve enerji konularının gündeme geldiği öğrenildi.Görüşme basına kapalı gerçekleşti.



OTEL ERDOĞAN'A JEST İÇİN MENÜSÜNÜ DEĞİŞTİRDİ
Türkiye-İsrail ilişkilerini sarsan Davos zirvesininde yaşanan "One Mınute" krizinin ardından Başbakan Erdoğan'la, Museviler arasında buzlar giderek eriyor. Tel Aviv yönetimi, Erdoğan'ı New York ziyaretinde "önemli' bir sürprizle karşıladı. İsrail hükümetinin güçlü şekilde desteklediği El Ad Properties isimli Musevi şirketinin Suudi'lerden 675 milyon dolara satın aldığı ve Başbakan Erdoğan'in New York ziyareti boyunca ikameti olarak kullanacağı The Plaza oteli, Başbakan'in kalacağı süre boyunca menüsünü değiştirme kararı alarak, "helal" olarak adlandırılan yemek çeşitlerini servis yapacak.

Plaza oteli yönetimi, 2 Ekim tarihine kadar sürecek uygulamaya ek olarak Başbakan Erdoğan'ı memnun etmek amacıyla otelin menüsüne Ortadoğu yemekleri de eklendi. Plaza otel mutfağı çalışanları, yeni dünyada "Ortadoğu' olarak adlandırılan ancak Türk damak tadının temelini oluşturduğu yemek çeşitlerinde hünerlerini ortaya koyacak.

Yetkililer, sözkonusu uygulama için Türk heyetinden herhangi bir istek gelmediğini belirterek, yaptıkları bu jesti İsrail hükümetinin desteklediği El Ad şirketi yöneticilerinin Başbakan Erdoğan'la kendi liderleri arasındaki ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunmak için gerçekleştirdiği açıklandı. Başbakan Erdoğan, dün akşam (21 Eylü 2009) The Plaza oteline ayak basar basmaz ABD'deki Musevi cemaatinin önderleriyle görüşmüştü. Görüşmeye, Türkiye'yi soykırımla suçlayan Anti Defamation League örgütünün lideri Abraham Foxman'la birlikte 50'ye yakın Musevi temsilci katılmıştı.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri