Erdoğan'ın A takımında sürpriz değişiklik

Erdoğan'ın A takımında sürpriz değişiklik

12 Haziran seçimlerinde Erdoğan'ın isteğiyle milletvekili adayı olmayan, Siyasi İşlerden Sorumlu Başdanışmanlığa getirilen Hüseyin Besli, bundan sonra Milli

Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile çalışacak. Besli'nin kadrosu ise Başbakanlık'ta kaldı.

Besli'nin yerine ise AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan getirildi


 

ROTAHABER / ANALİZ

 

Hüseyin Besli, Başbakan’ın siyasetteki en eski arkadaşlarından. “Reis” diye hitap edilen Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olageldi.

 

Siyasette sadakat en önde aranan vasıflardan biri. Siyasetin tuzaklarla dolu yollarından geçerken, sadakat kimi zaman öteki birçok meziyetin önüne geçer. İşte Hüseyin Besli, bu sınavların hepsinden yüzünün akıyla geçmeyi başarmış biri.

 

İnternet medyasında bugün hacim olarak küçük ama önemli bir haber yer aldı. Haber, Erdoğan’ın “A Takımı”nda uzun yıllardan bu yana ilk kez bir değişikliğe gittiği bilgisini veriyordu.

 

Bilenler, Erdoğan-Besli ikilisi arasındaki bağın nasıl bir zemine oturduğunun farkındalar.

 

Reis’in hiç yanından ayrılmayan Besli, şimdi ne oldu da yanından uzaklaştı?

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile çalışacak olması, Besli için bir sürgün mü?

 

Bu sorular, dışarıdan ilk bakıldığında yanlış değil gibi. Ancak, işin perde arkasını bilenler için bıyık altından gülüp geçilecek türden.

 

Başbakan Erdoğan, Nimet Çubukçu’yu Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna biraz da 27 Nisan fırtınası sonrasında dikkatlerin çevrildiği bir dönemde durumu idare etmek amacıyla getirmişti.

 

Kendinden önce yapılanlarla uğraşmayı temel gaye haline getiren Çubukçu’nun ardından Ömer Dinçer’in o MEB koltuğuna oturtulması çok önemli idi. Dinçer, Başbakan Erdoğan’ın taa akademisyenlikten sonra getirildiği bürokratlığından bu yana çok önem verdiği isimlerden birisi.

 

Tam anlamıyla görev adamı. Çevresindeki bürokratlar Dinçer’in çalışılması zor biri olduğunu söyler. Onun temposuna ve titizliğine ayak uydurmanın zorluğunu anlatırlar.

 

Ömer Dinçer, eğitim ordusunun başına geçtiği günden bu yana Hüseyin Besli’yi Başbakan Erdoğan’dan istiyordu. Bunu farklı zamanlarda uygun ifadelerle dile getirdi.

 

Bakan Dinçer’in, “Düşünen ve üreten” biri olarak tanınan Besli ile birlikte çalışmak istemesinin temel nedenlerinden biri “Ben işin yönetim tarafını, Besli de işin derinlik tarafını yürütür” düşüncesinin yattığı konuşuluyor.

 

İşin bir başka yönü de Başbakan’ın çalışma temposuna uzun zaman ayak uydurmanın zorluğu. İki dönem milletvekilliği yapan Hüseyin Besli’nin Meclis’te olduğu dönem dahil, hep Erdoğan ile yakın çalıştı.

 

Besli’nin biraz da dinlendirilmek istediği, Ankara siyasi çevrelerinde konuşulanlar arasında.

 

ROTAHABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri