Erdoğan'dan yeşil ışık

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğini, bu konuda bir önyargısının bulunmadığını söyleyerek, "Terörle mücadele konusu bizim için milli bir konudur. Yeter ki ortak, samimi bir konsensüs oluşsun" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğini, bu konuda bir önyargısının bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, "Terörle mücadele konusu bizim için mili bir konudur. Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürüm, diğerleriyle de görüşürüm. Yeter ki ortak samimi bir konsensüs oluşsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanada'da gerçekleşen G-20 zirvesi sonrasında yurda döndü. Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, zirvenin olumlu geçtiğini, ülke liderleriyle ekonomi başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, "Terörle mücadele çerçevesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek misiniz ?" şeklinde bir soruya şu yanıtı verdi :

"Herhangi bir ön yargım kesinlikle yok. Terörle mücadele konusu bizim için mili bir konudur. Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürüm. Diğerleriyle de görüşürüm. Yeter ki ortak samimi bir konsensüs oluşsun. Oturalım ortak kanaatleri birlikte paylaşalım. Bize düşeni süratle gerçekleştirelim. Parlamentomuz içerisinde ve dışında tüm siyasi partiler de kendilerine düşeni yerine getirmek suretiyle, bir ortak söylem, bir ortak mücadele platformunu oluşturabilirsek inanıyorum ki terör örgütünü ademe mahkum etmiş oluruz. Kısa sürede netice alma imkanımız olur."

Erdoğan, "Görüşme için siz mi adım atacaksınız ? Yoksa bir talep mi bekliyorsunuz ?" şeklindeki bir soruya ise "Değerlendirmesini yaparız. İlla karşı taraftan gelmesi şart değil. Bundan önce Sayın Baykal'dan nasıl taleplerimiz olduysa yine aynı şekilde taleplerimiz olur. Davet ederiz, gerekirse ziyaret ederiz. Bizim hiçbir önyargımız yok. Bugüne kadar taleplerimiz olumsuz karşılandı. Temenni ederim ki Sayın Kılıçdaroğlu ile o dönem kapanmış olur" dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki sorunun ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede de gündeme geldiğini belirten Erdoğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun 7 Temmuz'da ABD'ye gideceğini hatırlattı. Erdoğan, Obama-Netanyahu görüşmesinde bu konunun da gündeme geleceğini belirterek şunları ifade etti : "Sayın Obama ile henüz konuyu görüşeli 48 saat bile olmadı. Bu konuda bir defa gerek özür dilenmesi konusu gerek tazminat konusu gerekse bu ilk iki konu İsrail Türkiye arasındaki konudur. Filistin'e uygulanan ambargonun kaldırılması konusudur. İsrail başbakanın ABD yapacağı seyahatte kendileriyle görüşeceklerini bize ifade ettiler.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri