Erdoğan'dan terör sorusu

Başbakan Erdoğan, "Yaklaşık 30 yıldır bu ülkede güvenlik güçlerine, masum insanlara kurşun sıkılıyor. 30 yıldır bu ülkede pırıl pırıl gençlerimiz, aldatılarak dağlara çıkarılıyor.

30 yıldır bu ülkede anneler ağlıyor. Peki soruyorum: 30 yıldır kim kazandı?" diye sordu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yunus Emre ne diyorsa Ahmet Hani de aynısını söylüyor. Mevlana ne söylüyorsa, Faki Teyran da aynısını söylüyor. Kimi Kürtçe söylüyor, kimi Türkçe söylüyor. Ama hepsi de, Yunus;un söylediği gibi, yaradılanı severim, yaradandan ötürü diyor.
İnancı ne olursa olsun, dili, rengi ne olursa olsun; değil mi ki hepimizi Allah yarattı, Allah için, Allah Aşkı için birbirimizi seviyoruz'' dedi. Erdoğan, partisince Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

''Serhat şehri Van;ı, kültür şehri, tarih şehri, medeniyet şehri Van;ı selamlıyorum'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Van;ın yiğit insanlarını, cömert insanlarını, civanmert insanlarını selamlıyorum. Biz Van;a sevdalıyız. Biz aziz milletimize sevdalıyız. Ferhat gibi dağları deliyor, Mecnun gibi çöller aşıyor, bu ülkeye, bu millete hizmet kazandırmanın, eser kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye;nin Doğusu ile Batısı arasında ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Türkiye;nin Kuzeyini Güneyinden ayırmadık, ayırmıyoruz. Aşkla, sevdayla, 81 vilayetimize, 780 bin kilometrekare vatan toprağına hizmet üretiyor, 73 milyon vatandaşımızın tamamının hayır duasını almaya çalışıyoruz. Bizim, kitabımızda etnik bölgesel, dinsel milliyetçilik yok. Biz zira yaradılanı yaradandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz, dikkat edin, Batı;da ayrı, Doğu;da ayrı konuşanlardan değiliz. Biz, Kuzeyde ayrı bir dil güneyde ayrı bir dil kullananlardan değiliz. Biz Van;da ne söylüyorsak, Ankara;da da onu söylüyoruz. Diyarbakır;da onu söylüyoruz. Bizde değişiklik yok, bu şekilde bu yolculuğumuzu devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 12 Eylülde halk oylamasına gideceğiz. Bu halk oylamasında yeni bir adım atılacak, yeni bir milat. Van bir başka bakacak dünyaya, Türkiye bir başka bakacak dünyaya.''#Sayfa#

Aşkın insanı deli divane ettiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Biz milletimiz için bu yola koyulduk, mücadeleyi verdik. Ve bu samimiyet bizi buralara taşıdı. Nasıl Edirneli'nin, Artvinli'nin, Sivaslı'nın, Antalyalı'nın, Aydınlı'nın, İzmirli'nin derdi bizim derdimizse, Hakkarili'nin, Muşlu'nun, Bitlisli'nin, Bingöllü'nün, Batmanlı'nın ve elbette Vanlı'nın derdi de bizim derdimizdir.

Biz bu ülkenin her karış toprağına sevdalıyız. Biz bu ülkenin insanına sevdalıyız. Yunus Emre ne diyorsa Ahmet Hani de aynısını söylüyor. Mevlana ne söylüyorsa, Faki Teyran da aynısını söylüyor. Kimi Kürtçe söylüyor, kimi Türkçe söylüyor. Ama hepsi de, Yunus;un söylediği gibi, yaradılanı severim, yaradandan ötürü diyor. İnancı ne olursa olsun, dili, rengi ne olursa olsun; değil mi ki hepimizi Allah yarattı. Allah için, Allah aşkı için birbirimizi seviyoruz. Ama bunu istismar eden yok mu, var. İşte biz böyle bir anlayışla 81 vilayete hizmet ediyoruz.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yaklaşık 30 yıldır bu ülkede güvenlik güçlerine, masum insanlara kurşun sıkılıyor. 30 yıldır bu ülkede pırıl pırıl gençlerimiz, aldatılarak dağlara çıkarılıyor. 30 yıldır bu ülkede anneler ağlıyor, babalar ağlıyor, ocaklara kara haberler geliyor. Peki soruyorum: 30 yıldır kim kazandı? Bu ülke kazanmadı, tersine sadece maddi boyutunu söylüyorum, 450 milyar dolar kaynağını kaybetti. Bu ülkenin insanları kazanmadı, tersine 40 binden fazla vatandaşını zamansız şekilde toprağa verdi'' dedi.Erdoğan, partisince Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Erdoğan, terörün yaklaşık 30 yıldır yaşandığını anımsatarak, şunları kaydetti:#Sayfa#

''Yaklaşık 30 yıldır bu ülkede güvenlik güçlerine, masum insanlara kurşun sıkılıyor. 30 yıldır bu ülkede pırıl pırıl gençlerimiz, aldatılarak dağlara çıkarılıyor. 30 yıldır bu ülkede anneler ağlıyor, babalar ağlıyor, ocaklara kara haberler geliyor. Peki soruyorum: 30 yıldır kim kazandı? Bu ülke kazanmadı, tersine sadece maddi boyutunu söylüyorum, 450 milyar dolar kaynağını kaybetti. Bu ülkenin insanları kazanmadı, tersine 40 binden fazla vatandaşını zamansız şekilde toprağa verdi. Doğu kazanmadı, Batı kazanmadı, kuzey-güney kazanmadı. Terör işsizlik getirdi, yoksulluk getirdi, acı getirdi, yürek sızısı getirdi. Ama bu kanlı süreçten rant sağlayanlar oldu. Silah tüccarları bu kanlı süreçten kazanç sağladı. Gençlerin kanından beslenenler kendilerine fayda sağladılar. Benim Kürt kökenli kardeşimi istismar edenler bu işten kazandı. Türkiye;yi, şehirlerimizi, insanlarımızı karanlığa mahkum etmek isteyenler bu süreçten kazanç sağladı.''


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yunus Emre ne diyorsa Ahmet Hani de aynısını söylüyor. Mevlana ne söylüyorsa, Faki Teyran da aynısını söylüyor. Kimi Kürtçe söylüyor, kimi Türkçe söylüyor. Ama hepsi de, Yunus;un söylediği gibi, yaradılanı severim, yaradandan ötürü diyor.
İnancı ne olursa olsun, dili, rengi ne olursa olsun; değil mi ki hepimizi Allah yarattı, Allah için, Allah Aşkı için birbirimizi seviyoruz'' dedi. Erdoğan, partisince Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

''Serhat şehri Van;ı, kültür şehri, tarih şehri, medeniyet şehri Van;ı selamlıyorum'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Van;ın yiğit insanlarını, cömert insanlarını, civanmert insanlarını selamlıyorum. Biz Van;a sevdalıyız. Biz aziz milletimize sevdalıyız. Ferhat gibi dağları deliyor, Mecnun gibi çöller aşıyor, bu ülkeye, bu millete hizmet kazandırmanın, eser kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye;nin Doğusu ile Batısı arasında ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Türkiye;nin Kuzeyini Güneyinden ayırmadık, ayırmıyoruz. Aşkla, sevdayla, 81 vilayetimize, 780 bin kilometrekare vatan toprağına hizmet üretiyor, 73 milyon vatandaşımızın tamamının hayır duasını almaya çalışıyoruz. Bizim, kitabımızda etnik bölgesel, dinsel milliyetçilik yok. Biz zira yaradılanı yaradandan ötürü seven bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz, dikkat edin, Batı;da ayrı, Doğu;da ayrı konuşanlardan değiliz. Biz, Kuzeyde ayrı bir dil güneyde ayrı bir dil kullananlardan değiliz. Biz Van;da ne söylüyorsak, Ankara;da da onu söylüyoruz. Diyarbakır;da onu söylüyoruz. Bizde değişiklik yok, bu şekilde bu yolculuğumuzu devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 12 Eylülde halk oylamasına gideceğiz. Bu halk oylamasında yeni bir adım atılacak, yeni bir milat. Van bir başka bakacak dünyaya, Türkiye bir başka bakacak dünyaya.''

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri