Erdoğan'dan muhalefete acil çağrı

Başbakan Erdoğan Ankara'da Memur Sen'in iftar yemeğinde konuştu. Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerini mutabakata varılan 48 maddeyi Meclis'ten geçirmek için çalışmaya davet etti.

Başbakan Erdoğan, Mısır'da  namaz kılarken şehit edilen 53 kişinin hesabını kimin vereceğinisordu. Başta Türkiye olmak üzere bir iki ülke dışında darbeye darbe demekten korkan bir dünya olduğunu sordu.

Erdoğan, "Darbelerle büyümüş nesil olarak bize yakışan, dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun darbelere karşı durmaktır. Biz, sadece bize yakışanı, bu millete yakışanı yapıyoruz, ilkeli bir şekilde darbelere karşı duruyoruz" dedi.

Erdoğan, "Demokrasi de amalar, ancaklar, lakinler olmaz, demokrasi de halkın iradesi olur, halkın iradesine saygı olur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de çekmesini istemiyoruz. Derdimiz bu" dedi.

Bu milletin kendilerine iktidar olma hakkı tanıdığını ve bunu koruma görevini kendilerine verdiğini söyleyen Erdoğan,  bunu yaparken de kimseyi mağdur etmeme mecburiyetleri olduğunu söyledi.

Geçmişte sermaye gruplarının hükümetler kurduğunu, bugün de bazı sermaye gruplarının bugün bile yeni hükümetler kurma çabası içinde olduğunu söyledi.

Anayasa çalışmaları ile ilgili anamuhalefet partisinin hükümet başkanlık sisteminden vazgeçerse herşeye mutabakata varacaklarını söylediklekrini hatırlatan Erdoğan "Eğer sözlerine inansam bunun için ilk adımı ben atarım. Ama bir söyledikleri diğerini tutmuyor. 

Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda üzerinde mutabakat sağlanan 48 madde bulunduğunu belirterek, "Günde en az 10-15 saat çalışın, bu yaz mevsimi içerisinde gelin şu anayasa işini halledin, ben arkadaşlarıma bu noktada gerekeni söyleyeceğim" dedi.

HABER7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri