Erdoğan'dan 'açılım' mesajı

Başbakan Erdoğan demokratik açılımla ilgili olarak zaman zaman düşüncelerini açıklayarak açılımın çerçevesini söylediklerini belirtti. Açılımın tamamını ise parlamentoya geldiğinde öğrenirsiniz dedi.

Bunun bir milli birlik çalışması olduğunu tekrarlayan Erdoğan, “Bu tüm sorunların çözümüdür. Azınlıklar, etnik sorunlar, terör, Ermenistan, ülkemizdeki inanç kuruluşlarının sorununa varıncaya kadar ülkemizdeki tüm sorun alanlarına kısa, orta ve uzun vadeli süreçte çözümler üreteceğiz. Parlamento çatısı altında yapacaklarımız var, Anadolu'ya giderek yapacaklarımız var” dedi.

Başbakan Erdoğan "CHP'nin yaptığı saygısızlıktır" dedi. Başbakan Erdoğan bugün TBMM'nin açılışında Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından sonra ayağa kalkmayan CHP'lilerin tavrını saygısızlık olarak değerlendirdi.

Meclis Başkanı'nın verdiği açılış resepsiyonuna katılan Erdoğan CHP'nin tavrının sorulması üzerine, “Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlığı üzülerek karşıladım. CHP nezaketsizliğini gidermeli bugüne kadar hiçbir zaman kürsüye çıkan bir Cumhurbaşkanına, demokratik yolla gelenlerin saygısızlığı olmamıştır. Bugün yaşananlar üzülecek bir sahneydi.”

Başbakan Erdoğan uzun bir aradan sonra meclisin açılış törenine gelen askerlerin olması gerekeni yaptıklarını söyledi.

BU BİR SALDIRIDIR

Başbakan Erdoğan IMF Başkanı'na ayakkabı fırlatmanın bir protesto değil saldırı olduğunu söyledi.

Bölgede 13 tane protesto alanları hazırlandığını belirten Erdoğan, “Protesto olsaydı bu alanları kullanırdı. Irak'a, orada olanlara özenerek ayakkabı fırlatmasına Türk misafirperverliğine saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

GELİŞME OLABİLİR

Erdoğan IMF ile görüşmelerin hangi noktada olduğu sorusuna ise “6-7 Ekim öncesi farklın gelişmeler olabileceğini söyledi. Ancak Türkiye'nin IMF'li ya da IMF'siz yola devam ettiği ifadesinin doğru olmadığını çünkü Türkiye'nin zaten IMF'nin ortağı olduğunu belirtti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, TBMM resepsiyonuna kısa süreli bir katılım gerçekleştirdi.

Yoğurdu üfleyerek yemeliyiz

Başbakan, resepsiyonda DTP milletvekilleri Sırrı Sakık, Akın Birdal ve Nuri Yaman'la sohbet etti. Sakık, Cumhurbaşkanı Gül'e açılış konuşmasının çok iyi olduğunu söyledi. Milletvekilleri ve Başbakan Erdoğan arasında şu diyalog geçti:

Erdoğan: Gelecekle ilgili hepimiz duacıyız. İyi şeyler olsun.
Sakık: Dünkü açıklamalarınız çok iyiydi. Umarım ki ükeyi bu sıkıntılardan hep birlikte kurtarırrız.
Erdoğan: Atılması gereken adım neyse ister parlamentoda ister dışarıda. Düşüncelerinden dolayı hiç kimsenin bunları yaşamış biri olarak söylüyorum, Türkiye'nin bunu aşması lazım.
Birdal: Umarım bunu mevcut olarak çözeriz, yargıya bırakmayız.
Erdoğan: Muhalefetle el birliği yaparsak o zaman bunlar çözülecektir. Bu parlamento biliyorsunuz; 411, 367 var. O nedenle artık yoğurdu üfleyerek yemeliyiz.
Sakık: Bu ülke 94'leri de yaşadı hep birlikte.
Erdoğan: Mesela parlamento, tüm kurumlar arası irtibat önem arzediyor. Önemli olan adımları atmak.
Sakık: Cumhurbaşkanı ve başbakanın konuşmaları, kurumların uyum içinde olmaları bizi umutlandırıyor.
Birdal: Mahkeme 3 ay süre tanıdı. Umarım 3 ay sonra bu sorunu yargıya bırakmadan parlamentoda çözeriz.
Erdoğan: Umuyorum, iyi gidiyor.



hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri