Erdoğan ve Obama'ya Haberal mektubu

Ergenekon operasyonları çerçevesinde gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın serbest bırakılması için ABD'de böbrek nakli alanında çalışan bir grup cerrahın ve Azeri milletvekillerinin ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Gül

Azerbaycan'da muhalif milletvekilleri Arzu Samedbeyli, Penah Hüseyin, İltizam Ekberli, İkram İsrafil ve Rafig Memmedhesenov tarafından imzalanan mektupta, Prof. Dr. Haberal'ın sağlık alanında üstün hizmetler verdiği belirtilerek, tutuksuz yargılanması için yardım talebinde bulunuldu.


Bakü'den 22 Mayıs'ta posta ile gönderildiği belirtilen ancak Azerbaycan basınında bugün yer alan mektup konusunda milletvekili Samedbeyli şunları söyledi:
“Prof. Dr. Haberal, Azerbaycan'a sağlık konusunda defalarca karşılıksız yardımlar yaptı. Böbrek nakli alanında dünyada sayılı cerrahlardan biri olan Mehmet Haberal'ın hapsedilmesinden sonra çok sayıda hasta ciddi problemlerle yüzyüze geldi. Haberal'ın hastalarına yardımcı olması için Sayın Erdoğan'a dostça müracaat ettik. Türkiye'de adalet sisteminin dürüstlüğüne inancımızı ifade ederek, rica ettik ki bu durum dikkate alınarak Haberal'ın tutuksuz yargılanmasına yardımcı olsun.”



Erdoğan'a yazdıkları mektupta Ergenekon Soruşturması ve siyasetle ilgili herhangi bir ifade kullanmadıklarını belirten Arzu Samedbeyli, “Profesör İhsan Doğramacı vaktiyle Haberal'ı Erdoğan'a emanet ettiğini söylediğinde, başbakan buna karşılık 'Türkiye'de taş üstüne taş koyanı biz başımızın üstüne koyarız' demişti” diye konuştu.

OBAMA'YA MEKTUP

Haberde, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde böbrek nakli alanında çalışan bir grup cerrahın da ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a Haberal'ın serbest bırakılması için mektup gönderdikleri de belirtildi.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri