Erdoğan: Terörü gündemden sökeceğiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında terör ve son depremle ilgili mesajlar verdi.

Açılımdan geri adım atmayacaklarını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Güvenlik güçlerimizin bir süredir koordineli bir şekilde yürütmekte olduğu operasyonlar, son olayların ardından daha da yoğunlaşmış bir şekilde devam ediyor. Çukurca ve çevresi başta olmak üzere yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürülen hava destekli kara operasyonu an be an hedefine ulaşıyor. Terör örgütü önemli kayıplara uğratılıyor. Kimsenin ama kimsenin bu ülkenin bahtını karartmasına izin vermeyeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi onların kirli hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Terör illetini bu ülkenin gündeminden de bu milletin yakasından da mutlaka ama mutlaka söküp atacağız. Ne demokrasimizi geliştirmekten, ne adaleti tartışılmaz biçimde tesis etmekten, ne özgürlükleri genişletmekten vazgeçeceğiz. Demokrasi açılımlarımızdan, barış ve kardeşlik projelerimizden, ülkemizin her köşesini imar edecek atılımlardan da asla ve asla geri adım atmayacağız.”

Kumdan bina yapılmış

Van depremi sonrası Türk milletinin ayrımcı tutumlara prim vermediğini ve dünyaya millet olmanın ne demek olduğunu öğrettiğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bizi asıl yıkan, bize asıl zarar veren, depremin kendisinden çok, depreme karşı gerekli hassasiyetin gösterilmemiş olmasıdır, felaketlere karşı gerekli hassasiyetin gösterilmemiş olmasıdır. Van depreminde bunu bir kez daha tecrübe ettik. Beton bina adı altında adeta kumdan kaleler, kumdan binalar, kumdan meskenler inşa ediliyor. Binaların kalitesiz malzemeyle yapılması yetmezmiş gibi, daireyi, dükkânı, mağazayı genişleteceğim düşüncesiyle binalardaki taşıyıcı sütunlar kaldırılıyor, kolonlar kesiliyor. Belediyeler de, müteahhitler de, denetim elemanları da bu ihmallerin cinayetle, intiharla eşanlamlı olduğunu artık kabul etmek durumundadır.

Ayrımcı tutum tuz bastı

Bunun yanında, deprem sonrasında özellikle sosyal paylaşım sitelerinde, bazı televizyon ekranlarında, bazı gazete köşelerinde ortaya konan ayrımcı tutum ve tavır da yaramıza tuz basıyor. Allah’a hamdolsun, milletimiz, bu ırkçı, ayrımcı, bölücü tavır ve imaların hiç birine prim vermedi.Van depremiyle yer sarsılırken, bizim kardeşliğimiz, uhuvvetimiz, muhabbetimiz daha bir pekişti, daha bir güçlendi. Allah’a şükürler olsun ki bu millet, bir kez daha imtihanı geçmiştir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif, o meşhur mısralarda şöyle söylüyordu: ‘Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya, millet, milliyet nedir öğretmişiz’. İşte Van depremi, bu milletin dünyaya, milletin ve milliyetin ne olduğunu öğrettiği bir nasihat olmuştur. Bu vesileyle, en başından itibaren, sağduyuyla, soğukkanlılıkla, aklıselimle hareket eden, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz için yapıcı açıklamalarda bulunan tüm siyasi partilerimizi de tebrik ediyorum. Deprem, milletimizin kalbinin, gönlünün derinliklerinde yatan cevheri, yine gözler önüne sermiştir. Bir kez daha görülmüştür ki bu ülkenin derinliklerinde, mayasında kardeşlik, birlik, dayanışma vardır, barış içinde bir arada yaşama arzusu vardır. İşte bu nedenle hiçbir odak, bu kardeşliğimizi gölgeleyemeyecektir, hiçbir güç bu dayanışma zincirini kıramayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri