Erdoğan: Statükoyu tercih edemeyiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokmayı hedeflediklerini belirterek "Bu büyük hedefe ilerlerken demokrasi ve hukuk alanında statükoyu tercih edemeyiz" dedi. Türkiye-Kore iş Forumu'na katılan Erdoğan, şu mesajlar

Türkiye'yi 100'üncü yıl dönümünde dünyadaki gelişmiş ilk 10 ülke arasına sokmayı hedefliyoruz. Bu büyük hedefe doğru kararlı adımlarla ilerlerken demokrasi ve hukuk alanında statükoyu tercih edemeyiz. değil. Yaşanan son gelişmeler Türkiye'nin normalleştiğinin göstergeleridir.
Dünyanın her ülkesinde ve tüm zamanlarda özellikle değişime karşı hep dirençler olmuştur. Ama bugün artık Türkiye artık kabına sığmıyor.
Anayasa ve yasalarda yapacağımız değişikliklerle, reformlarla Türkiye'nin özellikle de ekonomik vizyonunu genişleteceğiz.
(Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği genel af ile ilgili bir soru üzerine) Ben 'Sonradan değerlendirelim' diye bir şey söylemedim. 'CHP akşam başka, sabah başka söyler' dedim. 'Nitekim de böyle olmuştur. Birisi başka, genel başkan bir başka türlü konuşuyor. Bizim gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil.
(Taş atan çocuklar) Bu işi parlamentodan süratle geçirmek istiyoruz.

Bahçeli'den 10 bin TL tazminat kazandı: Başbakan Tayyip Erdoğan, 17 Kasım'da grupta yaptığı konuşmasında kendisini "İmralı ile işbirliği yapmak ve bölücülükle" suçlayan sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'den 10 bin TL manevi tazminat kazandı.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri