Erdoğan-Kılıçdaroğlu buluşması

Ankara'da bugün gerçekleştirilen olan 17'nci TİM Genel Kurulu, Başbakan Erdoğan ile CHP'nin yeni lideri Kemal Kılçdaroğlu'nu ilk kez bir araya getirdi.

Ankara'da bugün gerçekleştirilen olan 17'nci TİM Genel Kurulu, Başbakan Erdoğan ile CHP'nin yeni lideri Kemal Kılçdaroğlu'nu ilk kez bir araya getirdi. Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu ile de hızlıca tokalaşırken gazetecilerin tekrar tokalaşmaları isteğine yanıt vermeyerek oturacağı yere doğru yöneldi.

Erdoğan, Genel Kurul'daki konuşmasının bir bölümünde ise Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Yapamayacağınızı vaat etmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz" şeklinde göndermelerde bulundu. Konuşmasının ardından beraberindeki bakanlar ile birlikte salondan ayrılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinlemedi. Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın sözlerine cevap vererek "Allah'ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım" diye konuştu. Başbakan'ın kendisini dinlemeden ayrılmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan bana bir randevusu olduğunu belirtti" dedi.

Kurul'da açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ardından sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmalarını gerçekleştirdiler. Kurula katılması beklenen Devlet Bahçeli son anda Genel Kurul'a katılmayacağını bildirirken, Bahçeli'nin yerine Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır katıldı.

Aysel ALP yazıyor hurriyet.com.tr
KILIÇDAROĞLU YİNE TAM ZAMANINDA

Zaman konusundaki hassasiyetiyle bilenen Kılıçdaroğlu'nun toplantıya CHP'nin'gölge kabinesi' olarak adlandırılan Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Umut Oran ile katılması dikkat çekti. Bu isimler Rixos Oteli'nin kapısında Genel Başkanlarının gelmesini beklerken toplantıya katılmak üzere gelen hemen hemen tüm bakanlar, kendilerini yeni görevleri dolayısıyla tebrik ettiler.

ERDOĞAN 12 BAKANLA GENEL KURUL'DA

TİM toplantısına Başbakan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Mehmet Aydın, Egemen Bağış; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı. Ayrıca parti yöneticileri ve milletvekilleri de toplantıda yer aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14920288.asp?gid=373


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri