Erdoğan Boğaz altından ciple geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Melen İçme Suyu Projesi kapsamında Boğaz'ın altında yapılan tünelde incelemelerde bulundu ve ciple Boğaz'ın altından geçti. Erdoğan yatırımlara bazı muhalif çevrelerin karşı çıktığını belirterek,

İstanbul-İzmir'i 3,5 saate indirecek olan otoyol ve aynı şekilde İstanbul-İzmit arasındaki dev üçüncü köprüye karşı çıkanlara karşı basından istedi.
Sarıyer-Beykoz arasında İstanbul Boğazı'nın altında yapılan ve Melen suyunu Avrupa yakasına taşıyacak olan tünelde incelemelerde bulunan Erdoğan, burada yaklaşık bir saat kaldı. Sarıyer Derbent noktasındaki inşaat alanında tünele inen Erdoğan, daha sonra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçti. Boğaz'ın 135 metre altında Avrupa'dan Asya kıtasına geçen Erdoğan'ın seyahatı yaklaşık 8 dakika sürdü.
Erdoğan'a gezi boyunca Bakan Eroğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir saat süren incelemenin ardından Erdoğan geri döndü. Erdoğan'a, tünel kazısında çıkarılan taşlardan yapılan bir kalemlik hediye edildi.
Basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, yaklaşık 140 metre derinliğe kadar ulaşan tünelin içinden geçtiklerine işaret ederek, "İnşallah fevkalade bir durum olmadıkça 31 Aralık 2010'da Melen suyunu Avrupa yakasına vereceğiz" dedi.

İş isteyen kadın uzaklaştırıldı
Erdoğan'ın tünel inşaatında incelemelerde bulunduğu sırada çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgedeki MOBESE kameralarını tamir edilirken, işsiz olduğunu söyleyen ve Başbakan'dan yardım istemek için inşaat alanına gelen Ayşe Uzal isimli bir kadın polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. 2500 kira borcunu ödeyemediğini anlatan Uzal, 4 çocuk sahibi olduğunu, kirasını veremezse sokakta kalacağını söyledi.
Bu arada Erdoğan, İBB'de bir süre dinlendikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında Beyazıt Camii'ne gelerek Cuma anamızın kıldı.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri