Erbakan’a haciz şoku

Maliye Bakanlığı, Erbakan ve 74 kişi hakkında icra işlemi başlattı.

Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın tapuda kayıtlı malları için İstanbul ve Ankara Tapu müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildiği öğrenildi.
Erbakan ve davalı 74 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle beraber toplam 11.5 milyon YTL borç çıkarıldı. Bu tutarın faizler ve vekalet ücretleri hariç 2.6 milyon YTL'si Erbakan ile Ulucak'a ait bulunuyor. RP'ye 1997'de yapılan seçim yardımının bir trilyon lirası, partinin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasının ardından Maliye'ye iade edilmemişti. Bunun üzerine Erbakan ile parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 88 kişiye hem ceza, hem alacak davası açılmıştı.
Mahkemenin verdiği “faiziyle birlikte 12.5 milyon liranın ödenmesi” yönündeki kararın, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nce onanmasının ardından Erbakan Maliye Bakanlığı'na başvurmuş, borcunu 5 yılda taksitle ödemek istemişti. Ancak, Danıştay, Maliye ile Erbakan arasında yapılan anlaşmada kamu yararı olmadığını tespit edince, Erbakan'ın mallarını hacizden kurtarma şansı kalmadı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri