Erbakan kongrenin peşini bırakmıyor

SP'de 11 Temmuz'da yapılan gergin olağanüstü kongrede başgösteren kavga, partinin önceki gün yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Necmettin Erbakan'ın yeniden kongre toplanması yolundaki talebinin reddedilmesi üzerine alevlendi

SP yönetiminin “33 imza geri çekildi. Kongre talebi için yeterli imza kalmadı” kararını değerlendiren Erbakan ve ekibi, “İmzalar verildikten sonra geri çekilmesi doğurduğu sonucu ortadan kaldırmaz” diye itiraz etti. Erbakan'a yakın isimler SP yönetimi ile temasa geçerek imzaların geçerli olduğunu ve en kısa sürede olağanüstü kongrenin yapılmasını istedi. Erbakan'ın evinde görüştüğü Türkiye Parti Genel Başkanı Abdüllatif Şener, “Yedek parti olmayız” dedi.
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında önceki gün toplanan GİK'te Erbakan'ın 650 delege imzası ile verdiği olağanüstü kongre talebi 3 neden gösterilerek reddedildi. Nevşehir'de yapılan il başkanları toplantısında il başkanlarının kongre istemediği, olağanüstü kongreyi toplayacak hukuki ve siyasi neden bulunmadığı ve imzaların geri çekilmesi nedeniyle kongre yapılması için gereken delege sayısındaki salt çoğunluğun kalmadığı gerekçeleri öne sürüldü. SP yönetimi 33 imzanın geri çekilmesini noter ile de tespit ettirdi. SP yönetimi kongrenin normal sürecinde yapılmasını da benimsedi. Buna göre ekim ayından itibaren olağan kongre süreci başlayacak.
SP Genel Sekreteri Turhan Alçelik, “33 imza geri çekildiği için olağanüstü kongre talebi için yeterli imza sayısı kalmadı. Bu nedenle olağanüstü kongre yapma gündemimizden düştü. Olağan kongre 2011 seçimlerinden sonrasına kalabilir” dedi.

Anayasa'ya aykırı
Erbakan'ın yakın kurmayı Mustafa Kamalak, gelinen süreçte SP teşkilatlarının fiilen çalışamaz noktaya geldiğini, yapılacak yeni bir kongre ile bu duruma çözüm beklendiğini söyledi.
Kamalak, “Anlaşılan o ki, hukuken bu kongrenin yapılması gerektiği bu kadar açıkken Genel Merkez yöneticileri olağanüstü kongre kararının mahkeme yoluyla alınmasından kendilerince bir mağduriyet durumu oluşturmak ve bu durumdan teşkilat ve kamuoyu nezdinde bir menfaat elde etmek istiyorlar” dedi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri