Erbakan aday olacak mı?

Saadet Partisi yarın kongre yapacak

Saadet Partisi(SP) yarın kongreye gidiyor. Adayların daha kesinleşmediği kongre yarın saat 10.00'da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek. SP Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak kongre için fiili her türlü hazırlığın tamamlandığını belirtti. Kamalak, Eski Başbakan ve Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın adaylığının da belli olmadığını söyledi.

SP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Kamalak, kongre ile ilgili bilgi verdi. Kamalak, Erbakan'ın aday olması için hukuki bir engelin olmadığını belirtti. Ancak şimdiye kadar hiçbir adayın netleşmediğine dikkat çekti. Kamalak, bazı partililerin Erbakan'ın başkan olmasını istediğini ifade etti. Ancak bu konunun daha netleşmediğini de sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin; 'Şuurlandık Çelikleştik Geliyoruz' sloganının Mili Görüşten ayrılanları da kapsayıp kapsamadığı sorusuna Kamalak; "Kardeşin var mı? Kardeşin evden gitse kardeşin olmaktan çıkar mı? Kardeşindir yine." diyerek cevapladı.

SP'nde Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından partiden istifalarla ilgili soruya Kamalak, kendilerine istifa edenlerin listesinin ulaşmadığını aktardı. Kamalak, istifa edenlerin listesinin Kurtulmuş'tan istediklerini ancak kendilerine verilmediğini bildirdi. Ancak partiden istifa edenlerin gönül bağı ile kendi yanlarında olduklarını söyledi.

Ayrıca Kamalak, aday olup olmayacağı ile ilgili gelen bir soruya 'aday olmayacağım' diyerek açıklık getirdi. Kongre Tertip Heyeti Başkanı Atik Ağdağ, kongre hazırlıklarının bugün akşam tamamlanacağını söyledi.

Partililerin Türkiye çapında 654 otobüs ile geleceklerini belirten Ağdağ 30 bine yakın katılım beklediklerini açıkladı. Kongrede özel sürpriz ve showların olacağının altını çizen Ağdağ, Türkiye'deki siyasi parti kongrelerinin en görkemlisi olacağını iddia etti.


Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri