Enkaz kaldırma çalışmalarına kar engeli

Van'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken etkisini gösteren kar yağışı, kurtarma ekiplerini zor durumda bırakıyor.

Kentte meydana gelen 7.2'lik ve 5.6'lık iki depremin yaraları sarılmaya çalışırken başlayan kar yağışı, devam eden enkaz kaldırma çalışmalarının aksamasına neden oldu.

Esnafın kepenk açmadığı kentte, çadırlarda yaşayan vatandaşlar, adeta yaşam mücadelesi veriyor. Kenti terke devam eden vatandaşlar, otobüs bileti bulamazken, uçak bileti fiyatlarının da pahalı olmasını fırsatçılık olarak nitelendirdi.

Yaşanan deprem sonrası yaşam belirtisi kalmayan kent, adeta hayalet şehre döndü.

ERCİŞ'TE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle enkaz kaldırma çalışmaları durduruldu.

Erciş'te dünden bu yanan aralıksız devam eden kar yağışından dolayı depremde yıkılan binaların enkazları beyaza bürünürken, dün Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı ile başlanan enkaz kaldırma çalışmaları da durduruldu.

Enkazı terk etmeyen vatandaşlardan Yakup Akan, "Hava şartları nedeniyle zorluk çekiyoruz. Şu an çadırlarda yaşıyoruz. Çadırlarda hayat biraz çetindir. Çadırı olmayan vatandaşlarımız var. Biz de kendi imkanlarımızla yaptığımız barakada kalıyoruz. Enkaz çalışmaları kar yağışı nedeniyle durduruldu" dedi.

Yağış deprem bölgesini terk edecek
Deprem bölgesi Van'da dün ve bugün etkili olan yağış, yarın bölgeyi terk edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, parçalı ve çok bulutlu olan Van'da bugün aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak.

Yarın yağış beklenmeyen ve parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilen bölgede hava sıcaklığı ise 6 ila 8 derece azalacak.

14 Kasım Pazartesi günü bölgede yağış yok ve parçalı bulutlu geçecek.

15 Kasım Salı günü ise Van merkezde yağış beklenmiyor.

Yetkililer, bölgede sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceğini belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istediler.


 Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri