Engellilere yeni iş umudu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye'de özürlülerin çalışma hayatında yeterince yer almadığını ifade ederek, "özürlülerle ilgili yeni düzenlemelerin özürlü çalıştırma yükümlülüğünü daralttığı" iddialarının gerçek olmadığını ve aksine yeni düzenlem

Bakanlık yazılı bir açıklama yaparak, yürürlükte olan iş kanununa göre 50 ve daha fazla sayıda işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinde yüzde 3 oranında özürlü çalıştırma zorunluluğu bulunduğunu belirtti. Bakanlık bu oranın uygulamasında yaşanan bazı güçlüklere rağmen şimdiye kadar bir önlem alınmadığını dile getirdi. Bakanlık hazırladığı yeni düzenleme ile ise birden çok ilde işyeri bulunması nedeniyle özürlü çalıştırma yükümlülüğü dışında kalan işyerlerinin tek bir işyeri olarak kabul edilerek daha çok özürlünün istihdam edilebilmesi olanağı getirildiğini kaydetti.

Yeni düzenlemeyle işyerlerinin belirlenmesine Çalışma Bakanlığı'nın, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın ve Türkiye İş Kurumu'nun yanı sıra özürlüleri de temsil eden üst kuruluş temsilcisinin de katılımıyla kurulan bir komisyonun karara vereceği belirtildi. Bakanlık ayrıca "Sonuç olarak bazı kişilerce ileri sürüldüğü gibi yeni düzenleme, özürlü çalıştırma yükümlülüğünü daraltmamakta aksine özürlülerimize yeni iş kapıları açmaktadır" dedi.
takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri