'En kısa zamanda çözülmeli'

YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, üniversitelerdeki kılık kıyafet sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başörtüsü sorununun birçok öğrencinin eğitim mahrumiyetine neden olduğunu belirten Kartal, siyasilerin bu konuya ilişkin çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Başörtüsüyle ilgili öğrencilerden de görüş alınması gerektiğini vurgulayan Kartal, şunları kaydetti:

''Toplumda özellikle biz öğrenciler arasında farklı görüş, yaşayış ve de inançlara sahip bireylerin birbirlerine sorunsuz hoşgörü ve saygın çerçevesinde yaklaştığı bir ortamda, konuyu gündeme getirenler çözümsüzlük üzerinden nemalanan, olayı siyasi rant haline getiren ya da kişisel hak ve özgürlükleri önemsemeyen şahsiyetlerdir. Başta pozitif bilimlerin beşiği konumundaki üniversitelerde olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürlükleri, kişisel hak ve hürriyetleri kısıtlayıcı her türlü zihniyetin ve etkinliklerin karşısındayız. Bu anlamda, başörtüsü sorununun en kısa zamanda ve ülke genelinde somut bir çözüme kavuşması ve de şimdiye kadar bu sebeple eğitim hakkından mahrum olan kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda büyük bir beklenti içerisindeyiz. Konuyla ilgili üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alarak elimizi taşın altına koymaya hazırız.''
YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu Üyesi Nihat Buğra Ağaoğlu da ülkedeki askerlik sisteminin tekrar yapılandırılması gerektiğini savundu.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri