En iyi 99 otelden 34'ü Türkiye'de

Dünyanın en büyük otel değerlendirme ve tatilci paylaşım sitesi olan HolidayCheck'in “Dünyanın En İyi 99 Oteli” değerlendirmesinde bu yıl Türkiye'den 34 otel listeye girmeyi başardı.

Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği'nin (TUDER) 12. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Dernek Başkanı Cengiz Haydar Barut, dünyanın en büyük otel değerlendirme ve tatilci paylaşım sitesi olan HolidayCheck'in bu yılki oylamasında Türkiye'nin büyük başarı göstererek geçen yılın şampiyonu İspanya'ya büyük fark atarak birinci sıraya yerleştiğini söyledi.

Tatilcilerin oy kullanarak belirlediği, “Dünyanın En İyi 99 Oteli” sıralamasında Türkiye'den 34 otel bulunduğunu belirten Barut, “İsviçre merkezli HolidayCheck adlı seyahat portalının her yıl müşterilerinin puanlarıyla belirlediği yılın en iyi 99 oteli arasında Türkiye geçtiğimiz yıl 24 otel çıkartmış ve sıralamada 28 oteli ile İspanya'nın gerisinde kalmıştı. Bu yıl Türkiye turizmde yatırımları ve müşteri memnuniyetiyle 34 otel çıkartarak İspanya'ya büyük bir fark atmıştır. Bu, Türk turizminde yaşanan büyük gelişmenin göstergesidir” dedi.

Listede yer alan 34 otelden 18'inin Manavat'ta olduğunu belirten Barut, şöyle konuştu:
“Manavgat, turizmde bir dünya markası olduğunu kanıtladı. Manavgat ve Side bölgesinde tesislerin kalitesi ve çevreye yapılan büyük yatırımlar, müşteri memnuniyetini artırmıştır. Yine Avrupa'nın bir çok şehrinde katıldığımız fuarlarda yapılan tanıtım atakları bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Bunun mükafatı olarak HolidayCheck'te dünya sıralamasında en fazla otel çıkartan bölge olduk. Geçtiğimiz yılların şampiyonu İspanya bile bu yıl 15 otel çıkartarak Manavgat bölgesinin gerisinde kalmıştır. Bu Manavgat ve çevresinin turizmde hak ettiği noktaya geldiğinin bir göstergesidir.”

Genel kurulda, 4 dönemdir görev yapan Cengiz Haydar Barut, yeniden başkanlığa seçildi. Side TUDER'in yeni yönetim kurulu ise Yahya Kurt, Jan Gönül, Sedat Öz, Hasan Efkan Dirik, Ali Keleş, Ali Güneş, Fehmi İncidiş, Mustafa Fettahoğlu, Ahmet Çevik, Oğuz Kabadayı, Ramazan Kara ve Servet Genç'ten oluştu.

A.A.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri