En iddialısı biziz

Mahmut Özgener EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin açıklanacağı 28 Mart'a kadar her türlü çabayı harcayacaklarını belirterek, "Güçlü adaylar olmasına rağmen en iddialısı Türkiye" dedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener EURO 2016 için Frankfurt'ta Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Zwanziger ile görüştü. Özgener, Türkiye'nin adaylığına DFB'nin de sıcak baktığını, İtalya ve Fransa gibi güçlü adaylar olmasına rağmen bunun için en iddialı adayın Türkiye olduğunu belirtti. Özgener, adaylığın ardından oy verecek federasyon başkanlarına yönelik ziyaret turuna başladıklarını, 13 İcra Kurulu üyesinden biri olan Zwanziger'in de, dosyalarından etkilenmesinin motivasyonlarını artırdığını ifade etti. Özgener, "Ev sahibinin açıklanacağı 28 Mayıs'a kadar çalışmalarmızla 'EURO 2016 için Türkiye zamanı' idealimizi Avrupa'ya yayacağız'' dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan destek aldıklarını belirten Özgener, Erdoğan'ın 920 milyon Euro'luk finansman garanti mektubunun kendilerine önemli bir avantaj sağladığını söyledi. Özgener, dinamik ve büyüyen ekonomisi ile Türkiye'nin, tüm gereksinimleri karşılayabilecek güç ve alt yapıya fazlasıyla sahip olduğunu kaydetti.

3 MİLYAR EURO'LUK CİRO
Turnuva sayesinde çocukların da sarsılmayacak bir bağ ile futbola bağlanacağını belirten Özgener, 3 milyar Euro'luk ciroya sahip 2016 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'yi yeni pazarlara Avrupalı bir ülke olarak pazarlamanın yolunu açacağını, bu heyecanın anlatılabilmesi lobi oluşturulması gerektiğini söyledi.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri