En çok şikayet edilen kurum "MEB"

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (ombudsmanlık), vatandaşlardan şikayet kabul etmeye başladığı ilk yılında en fazla şikayet Milli Eğitim Bakanlığı hakkında yapıldı

Merkezi, yerel idare ve bağlı kuruluşlarına ilişkin şikayetleri kabul eden Kamu Denetçiliği Kurumu'na 2013 yılında en fazla şikayet, 954 başvuruyla Milli Eğitim Bakanlığı'na ilişkin geldi.

Kuruma en fazla şikayet edilen ikinci kurum 844 başvuruyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, üçüncü kurum ise 432 başvuruyla üniversiteler ve fakülteler oldu.

Kurumun ilk faaliyet yılında en az şikayet alınan kurumlar olarak ise 7 başvuru konusuyla Hazine Müsteşarlığı, 10 başvuruyla Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik komutanlıkları, 12 başvuruyla da Ekonomi Bakanlığı öne çıktı.

Aynı dönemde, Maliye Bakanlığı hakkında 365, belediyeler ve bağlı şirketleri hakkında 350, İçişleri Bakanlığı hakkında 332, SGK hakkında 294, sağlık bakanlığı hakkında 293, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hakkında Başbakanlık hakkında ise 183 şikayet başvurusu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri