Emniyet: Fişi imha etmem, saklarım

SINAVI kazandığı halde mülakatlarda elenen hakim adayı M.D.'nin “Öğrenciliği sırasında örgütsel eylemlere katılmış olabilir” şeklinde hakkında fiş kaydının bulunduğunun ortaya çıkması, güvenlik soruşturmalarını yeniden gündeme getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı, geçen hazirandan itibaren beraat eden vatandaşlarla ilgili hiçbir arşiv kaydını, bu kaydı talep eden kurumlara göndermiyor.

Arşivlerde korunuyor

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, karakola herhangi bir nedenle başvuran ya da gözaltına alınan kişilerle ilgili bilgilerin emniyetin arşivinde korunduğunu ve bunların imha edilemeyeceğini savundu. Yetkili, “Bu bilgileri suç soruşturmaları nedeniyle saklayacağız. Batı ülkelerinde de hiçbir arşiv kaydı silinmiyor. Bu şahısların bilgilerini bundan böyle kimseye vermeyeceğiz ama imha da etmeyeceğiz” dedi.

Yaklaşık 3 milyon fiş

Emniyet arşivinde yaklaşık üç milyon kişinin kaydı bulunuyor. Emniyette herhangi bir nedenden dolayı ifadesi alınan, haklarındaki açılan davalarda beraat edenler, kovuşturmaya yer olmadığı ya da takipsizlik kararı verilen şahısların dosyaları da emniyette korunuyor.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri