Emeklilere Başbakan'dan Açıklamalar

Başbakan Erdoğan, emeklileri enflasyona ezdirmediklerini belirterek, 'Eğer gönlümüzden geçen yüksek miktarları veremiyorsak, geçmişteki popülist uygulamalar yüzündendir' dedi

Emekliler dört gözle maaş zamlarına kavuşmayı beklerken; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında emeklilere verdiği önemi, 'baş tacımız' sözüyle anlattı. "Bu ülkeye önemli hizmetler vermiş olan emeklilerimizi başımızın tacı olarak görüyoruz" diyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK:
Emeklileri hayat pahalılığından korumak, enflasyona ezdirmemek için büyük gayret gösterdik, gösteriyoruz. 2011'in tamamı düşünüldüğünde maaşları yüzde 21.7 ile yüzde 14 arasında artacak.

FAZLASINI HAK EDİYORLAR:
Gönül elbette daha fazlasını verebilmeyi istiyor. Eğer bugün çalışanlarımıza, emeklilerimize, gönlümüzden geçen daha yüksek miktarları veremiyorsak, geçmişte sosyal güvenlik sistemimizi tahrip eden o hesapsız kitapsız, popülist uygulamalar yüzünden veremiyoruz. Ancak Hükümet olarak biz, sadece bugünleri değil, yarınları da düşünmek zorundayız. Bugün gerçekçi olmaz, ayağımızı yorganımıza göre uzatmazsak, yarın elimizdekinden de olabiliriz.

DAHA MÜREFFEH GÜNLER:
Hükümetimiz döneminde emeklilerimiz enflasyona ezdirilmemiş, geçmişten gelen kayıplar imkanlar ölçüsünde telafi edilmeye çalışılmıştır. Türkiye büyüdükçe, zenginleştikçe çok daha müreffeh günler yaşayacağız.

GAZİ VE YAŞLI MAAŞLARI ZAMLANDI
Gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanların maaşlarına, Ocak'ta 23.5 lira zam yapılacak. 2011 Bütçe Tasarısı'na göre; gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanlar ile muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara ödenen 65 yaş aylığında maaş göstergeleri yeni yılda artacak. Gazilerin ve vatani hizmet tertibinden aylık alanların maaşı ek ödemesiz 371.9 lira olacak. 96 lira olan 65 yaş aylığı da 100 liraya çıkacak. Öte yandan, yeni yılda asgari ücret yüzde 4+4 zamlanıyor. Net asgari ücret Ocak'ta 623, Temmuz'da 648 liraya çıkacak
takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri